kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Туынды тақырыбына тест

Нажмите, чтобы узнать подробности

Туынды тақырыбына тест жұмысы. Матамтика пәнінен

Вы уже знаете о суперспособностях современного учителя?
Тратить минимум сил на подготовку и проведение уроков.
Быстро и объективно проверять знания учащихся.
Сделать изучение нового материала максимально понятным.
Избавить себя от подбора заданий и их проверки после уроков.
Наладить дисциплину на своих уроках.
Получить возможность работать творчески.

Просмотр содержимого документа
«Туынды тақырыбына тест»

«Туынды» тақырыбына тест тапсырмалары


1-нұсқа


1. Функцияның туындысын табыңыз y(х) = x4+ 3x3 + 4.

A) 4x3 + 9x2 + 4

B) 4x3 + 9x2 + 4x

C) 4x2 + 3x2 + 4

D) 4x3 + 9x2


2. Функцияның туындысы F’(x) = cos(4x) қайсына тең:

A) -4sin(4x)

B) 4cos(- 4x)

C) 4xsin(4x)

D) 4xcos(- 4x)


3. Функцияның туындысының мәнін табыңыз х=1

A) 0,5

B) -1

C) -0,5

D) 1



4. Туында функции f(x) = қайсына тең:

A) f’ (x) =

B)f’ (x) =

C)f’ (x) =

D) f’ (x) =



5. Функцияның туындысының мәнін есептеңіз , .

A)

16

B)

64

C)

– 16

D)

– 64



6. Функцияның туындысын табыңыз .



A)

C)

B)

D)



7. Функцияның туындысын табыңыз .



A)

C)

B)

D)



8. Функцияның туындысын табыңыз .



A)

C)

B)

D)


9. Функцияның берілген нүктедегі туындысын табыңдар:

А) -2,5 В) 1,5 С) -1,5 D) -2,5


10. Функцияның туындысын табыңыз:

A)

B)

C)

D)

11. Функцияның табу амалы қалай аталады?

A) потенциалдау

B) интеграция

C) дифференциалдау

12. Туынды 1 неге тең?

A) 1

B) 0

C) х

D) а (сан)

13. F '(x) = 0 болатын нүкте қалай аталады?

A)

сыни

B)

max

C)

min

D)

экстремум

14. Туынды-бұл?

А. функция аргументтің өсуіне қатынасының соңғы шегі, ол нөлге ұмтылған функция

В. Аргументтің дифференциалы;

С. Аргументтің өсуі;

Д. дұрыс жауап жоқ;

15. cosx туындысы неге тең?

А. 0

В. sinx

С. 1

Д. Дұрыс жауап жоқ

«Туынды» тақырыбына тест тапсырмалары


2-нұсқа



1. Функцияның туындысы y(х) = x3+ 2x5 -6 қайсына тең:

1) 3x3 + 10x4 + 6

2) x3 + 10x2 -6х

3) x2 + 3x4

4) 3x3 + 10x4-6

2. Функцияның туындысы F(x) = sin(3x) қайсына тең:

1) 3cos(x)

2) 3xsin(3x)

3) cos(3x)

4) xcos(3x

3. Функцияның туындысының мәнін табыңыз , х=2

1) 2

2) 26

3) 22

4) 1

4. Туынды функция табыңыз

1)

2)

3)

4)

5. Функцияның туындысының мәнін есептеңіз , .

1)

9

2)

5

3)

4

4)

6

6. Туынды функцияны табыңыз .

1)

3)

2)

4)

7. Туынды функцияны табыңыз .

1)

2)

3)

4)

8. Туынды функцияны табыңыз .



A)

B)

C)

D)

9. Функцияның туындысын табыңдар:

A) B) C) D)


10. Туынды функцияны табыңыз

A)

B)

C)

D)

11. Егер функция интервалда өссе, онда осы интервалдағы туынды мәні:

A) нөлге тең;

B) нөлден үлкен;

C) нөлден аз.

12. F '(x) белгісін " + "- ден " - " - ге өзгертетін нүкте қалай аталады?

A)

сыни

B)

max

C)

min

D)

экстремум

13. Туынды 0 неге тең?

A) 1

B) 0

C) х

D) a (сан)

14. sinx туындысы неге тең?

А. 0

C. cosx

B. 1

Д. Дұрыс жауап жоқ

15. tgx туындысы неге тең?

А. 0

В. Ctg x

С. 1

Д. Дұрыс жауап жоқ



Жауаптар:

1-нұсқа

  1. D

  2. A

  3. C

  4. C

  5. B

  6. B

  7. C

  8. A

  9. B

  10. C

  11. B

  12. A

  13. A

  14. B





2-нұсқа

  1. С

  2. A

  3. A

  4. C

  5. D

  6. B

  7. D

  8. B

  9. ///

  10. B

  11. B

  12. B

  13. B

  14. C

  15. B




Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Математика

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 11 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Туынды тақырыбына тест

Автор: Шарипқалиева Ұлдай Асемкалиқызы

Дата: 18.05.2022

Номер свидетельства: 607204

Похожие файлы

object(ArrayObject)#871 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(47) "Туынды та?ырыбын ?айталау "
    ["seo_title"] => string(27) "tuyndy-tak-yrybyn-k-aitalau"
    ["file_id"] => string(6) "168908"
    ["category_seo"] => string(10) "matematika"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1423317693"
  }
}
object(ArrayObject)#893 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(55) "Туынды тарауын ?айталау саба?ы"
    ["seo_title"] => string(27) "tuyndytarauynkaitalausabagy"
    ["file_id"] => string(6) "285348"
    ["category_seo"] => string(10) "matematika"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1454154185"
  }
}
object(ArrayObject)#871 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(51) "?асилат?а ?есап ишл?ш (Туынды)"
    ["seo_title"] => string(32) "hasilatk-a-hiesap-ishl-sh-tuyndy"
    ["file_id"] => string(6) "260505"
    ["category_seo"] => string(10) "matematika"
    ["subcategory_seo"] => string(11) "presentacii"
    ["date"] => string(10) "1448973137"
  }
}
object(ArrayObject)#893 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(128) "Тригонометриялы? функцияларды? туындылары та?ырыбына  есептер шы?ару. "
    ["seo_title"] => string(78) "trighonomietriialyk-funktsiialardyn-tuyndylary-tak-yrybyna-iesieptier-shyg-aru"
    ["file_id"] => string(6) "150678"
    ["category_seo"] => string(10) "matematika"
    ["subcategory_seo"] => string(12) "planirovanie"
    ["date"] => string(10) "1420542372"
  }
}
object(ArrayObject)#871 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(200) "?аза? тілі п?нінен 7 сынып о?ушыларына арнал?ан "Сын есімні?  с?йлемдегі ?ызметі" та?ырыбына ?ыс?а мерзімді жоспар "
    ["seo_title"] => string(127) "k-azak-tili-p-ninien-7-synyp-ok-ushylaryna-arnalg-an-syn-iesimnin-soiliemdieghi-k-yzmieti-tak-yrybyna-k-ysk-a-mierzimdi-zhospar"
    ["file_id"] => string(6) "245208"
    ["category_seo"] => string(10) "literatura"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1446095503"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства