kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

География пәні бойынша тест тапсырмалары

Нажмите, чтобы узнать подробности

тестовые вопросы по предмету география для студентов колледжей.

Просмотр содержимого документа
«География пәні бойынша тест тапсырмалары»

І нұсқа

1.“Африка жылы” болып есептелетін жыл:
A) 1950
B) 1957
C) 1960
D) 1962
E) 1965 
2.Жаңа индустриялық елдер:
A) Тайланд, Мьянма, Гонконг
B) Иран, Ауғанстан, Пәкістан
C) Чили, Колумбия, Мексика
D) Малайзия, Индонезия, Үндістан
E) Корея, Сингапур, Тайвань

3.Конституциялық монархиялар:
A) Малайзия, Сауд Аравиясы
B) Румыния, Финляндия
C) Испания, Непал
D) Франция, Ирландия
E) Марокко, Мавритания
4.Дүние жүзінің саяси картасындағы заңдылықтар мен өзгерістерді зерттейді
А) Физикалық география 
В) Экономикалық география 
С) Әлеуметтік география 
D) Саяси география
Е) Рекреациялық география 
5.Үлкен этникалық топтың екінші аз санды топты өзіне қосып алуы:
A) Миграция
B) Агломерация
C) Консолидация
D) Ассимиляция
E) Урбанизация
6.Аталғандардың ішіндегі ұлттық дін:
A) Синтоизм, конфуциан, индуизм
B) Христиан, ислам, синтоизм
C) Будда, индуизм, ламаизм
D) Будда, ислам
E) Ислам, христиан
7.Урбандалу деңгейі көрсетеді
А) Халықтың жалпы санындағы қала халқының үлесін 
В) Экономикалық даму деңгейін 
С) Елдің даму тарихын 
D) Экономикадағы ауыл шаруашылығының үлесін
Е) Халықтың білім деңгейін 
8.Саны жағынан көп тіл семьясы
А) Қытай-тибет 
В) Африка-азиялық 
С) Нигер-кордофан 
D) Үнді-еуропалық
Е) Алтай 
9.Темір кенін сыртқа шығаруда қоры мол мемлекет:
A) Ресей 
B) Мексика
C) ГФР
D) Бразилия
E) Қазақстан
10.Орталық Африканың “Мыс белдеуі”:
A) Батыс жағалауы
B) Шығыс жағалауы
C) Зимбабве аумағы
D) Камерун және Сенегал аумағы
E) Заир және Замбия аумағы
11.АҚШ-тың “автомобиль астанасы”:
A) Лос-Анджелес
B) Вашингтон
C) Детройт
D) Бостон
E) Сан-Франциско
12.Ауыл шаруашылық салаларында еңбек ететін адамдар саны:
A) 2млрд
B) 5млрд
C) 1,3 млрд
D) 30,5 млн
E) 4,5 млрд
13.Дүние жүзі бойынша жүгері өсіруден көрнекті орын алатын мемлекет:
A) Мексика
B) Аргентина
C) АҚШ
D) Австралия
E) Қытай
14.Шай өндіретін елдер:
A) Вьетнам,Лаос
B) Непал, Иран
C) Пәкістан,Ауғанстан
D) Үндістан,Қытай
E) Монғолия,Сингапур
15.«Жасыл революция» басталды
А) ХХ ғасырдың 40-шы жылдары 
В) ХХ ғасырдың 50-шы жылдары
С) ХХ ғасырдың 60-шы жылдары
D) ХХ ғасырдың 70-шы жылдары
Е) ХХ ғасырдың 80-шы жылдары
16.Теміржолдың  ұзындығы жөнінен алдағы ел:
A) Ресей 
B) АҚШ
C) Бразилия
D) Германия
E) Франция
17.Әлемдегі ірі авиалайнер “Боинг-747” шығаратын компания орналасқан ел:
A) Жапония
B) АҚШ
C) Германия
D) Франция
E) Швейцария
18.Дүние жүзіндегі жүк тасымалының ең күрделі аймағы, тәулігіне 500 кеме өтеді.
A) Ла-Манш
B) Волга-Дон
C) Гибралтар
D) Суэц
E) Ормуз
19.Дүние жүзіндегі автомобиль жолының ұзындығы (км) :
A) 10-11 мың
B) 24-25 мың
C) 29-30 мың
D) 45-46 мың
E) 49-50 мың
20.Әуе көлігі ең күшті дамыған ел
А) Ресей 
В) Қытай
С) Жапония
D) АҚШ
Е) Үндістан
21.Теңіз жолының ежелден дамыған ауданы
А) Тынық мұхиты 
В) Үнді мұхиты
С) Атлант мұхиты
D) Солтүстік Мұзды мұхиты
Е) Балтық теңіз
22.Шаруашылық өмірді интернационалдандырудың жоғары формасы:
A) Миграция
B) Ассимиляция
C) Консолидация
D) Интеграция
E) Урбанизация
23.Солтүстік америкалық еркін сауда қауымдастығы:
A) НАТО
B) АСЕАН
C) НАФТА
D) ОПЕК
E) ЛАИ
24.Халықаралық экономикалық байланыстардың дәстүрлі және ең дамыған түрі:
A) Халықаралық туризм
B) Халықаралық сауда
C) Халықаралық мамандану
D) Халықаралық еңбек бөлінісі
E) Дүниежүзілік несие рыногы
25.1996 жылы 26 сәуірде құрылған топ:
A) Біріккен Ұлттар Ұйымы
B) АСЕАН
C) Еуропалық Одақ
D) Шанхай ынтымақтастық ұйымы
E) ОПЕК
















  ІІ нұсқа
1.Несие-қаржы қатынастардың атқаратын қызметі
А) Қарыз және несиелер беру
В) Экономикасы дамыған елдердің дамушы елдерге қаржылай көмек көрсетуі
С) Экономикалық ақпараттар алмасу
D) Дамушы елдердегі еуропалық банк жүйесінің жасалуы
Е) Аймақтық валюталар жүйесінің қарқынды дамуы
2.Ресеймен құрлықта шекараласпайтын ел:
A) Польша
B) Литва
C) Словакия
D) Қазақстан
E) Беларусь
3.Ресейдің мұнай-газ өндіретін экономикалық ауданы:
A) Солтүстік
B) Солтүстік Батыс
C) Орталық
D) Волга-Вятка
E) Батыс Сібір
4.Ресейдің астық жинайтын комбайндарын өндіретін аудан:
A) Солтүстік Батыс
B) Волга-Вятка
C) Солтүстік 
D) Солтүстік Кавказ
E) Орталық
5.Ресейде троллейбус шығаратын жалғыз зауыт орналасқан қала:
A) Мәскеу 
B) Энгельс
C) Псков
D) Новгород
E) Рязань
6.Беларусь Республикасының өнеркәсіп саласының мамандануы:
A) Құрылыс материалдары
B) Машина жасау, химия өндірісі
C) Мал шаруашылығы
D) Жүзім шаруашылығы
E) Қой шаруашылығы
7.Беларусь жері арқылы өтетін мұнай құбыры:
A) Березовск
B) Лукомольск
C) Достық
D) Беловеж
E) Жлобин
8.Украина өнеркәсібінің басты саласы:
A) Машина жасау
B) Химия өнеркәсібі
C) Отын-энергетика
D) Тамақ өнеркәсібі
E) Құрылыс өнеркәсібі
9.Украина астанасы:
A) Брест
B) Киев
C) Харьков
D) Никополь
E) Лисиганск
10.Украинаның көмір кен орны:
A) Днепр
B) Керчь
C) Запорожье
D) Харьков
E) Донецк
11.Украинаның көлік жүйесінің ең басты түрі:
A) Өзен 
B) Тас жол 
C) Теңіз
D) Темір жол
E) Әуе
12.Молдова төмендегі өзендер аралығында орналасқан:
A) Прут, Днестр 
B) Днепр, Дунай
C) Дунай, Волга
D) Волга, Неман
E) Ока, Неман
13.Молдованың астанасы:
A) Москва
B) Кишинев
C) Минск
D) Рига
E) Киев
14.Молдовада қант шығаратын зауыт бар қала:
A) Кишинев
B) Рыбницы
C) Тирасполь
D) Кагул
E) Бендеры
15.Беларусь Республикасының машина жасау өнеркәсібі маманданған
А) Радиоэлектроникаға 
В) Ауыл шаруашылығы машиналары және трактор жасауға
С) Автомобиль жасауға
D) Электрондық есептеу машиналарын жасауға
Е) Тұрмыстық техника жасауға
16.Украинадағы ең ірі қара металлургия орталығы
А) Киев, Львов, Харьков 
В) Донецк, Кривой Рог, Запорожье
С) Днепродзержинск, Одесса, Николаев
D) Полтава, Херсон, Ужгород
Е) Мариуполь, Углегор, Керчь
17.Грузиядағы аса ірі СЭС:
A) Ткварчели
B) Ткбули
C) Зестафони
D) Ингури
E) Рустави
18.Грузия өнеркәсібінің дәстүрлі саласы:
A) Химия өндірісі
B) Қара металлургия
C) Түсті металлургия
D) Машина жасау
E) Тамақ өнеркәсібі
19.Армениядағы СЭС:
A) Слеан
B) Ереван
C) Раздан
D) Арарат
E) Арпа
20.Арменияның маманданған саласының бірі:
A) Түсті металлургия, машина жасау
B) Қара металлургия
C) Металл өңдеу
D) Химия, тамақ өнеркәсібі
E) Ауыл шаруашылығы
21.Әзербайжан ауыл шаруашылығының негізгі саласы:
A) Өсімдік
B) Қой өсіру
C) Ірі қара өсіру
D) Түйе өсіру
E) Жылқы өсіру
22.Өзбекстанның агроөнеркәсіп кешенінің басты саласы:
A) Өсімдік
B) Мал шаруашылығы
C) Жеңіл өнеркәсіп
D) Тамақ өнеркәсібі
E) Мақта өсіру
23.Өзбекстанның химия өнеркәсібі өндірісі:
A) Химия талшықтары
B) Полимер
C) Пластмасса
D) Тыңайтқыштар
E) Күкірт қышқылы
24.Қырғызстанның мамандану салалары:
A) Химия
B) Қара металлургия
C) Түсті металлургия
D) Машина жасау
E) Ауыл шаруашылығы
25.Қырғызстанның дұрыс тұжырымды жауабы:
A) Астанасы - Ашхабад
B) Жер бедері жазықты
C) Мамандану саласы – химия өнеркәсібі
D) Негізгі сала – түсті металлургия
E) Қала халқы ауыл халқынан басым

 




















Тест жауаптары

І нұсқа
1.С

2.Е

3.С

4.D

5.D

6.A

7.A

8.D

9.D

10.E

11.C

12.C

13.C

14.D

15.C

16.B

17.B

18.A

19.D

20.C

21.A

22.D

23.E

24.Е

25.A








ІІ нұсқа
1.В

2.Е

3.С

4.D

5.D

6.A

7.A

8.В

9.D

10.E

11.C

12.В

13.C

14.D

15.C

16.B

17.B

18.A

19.D

20.C

21.A

22.D

23.E

24.В

25.В







Получите в подарок сайт учителя

Предмет: География

Категория: Тесты

Целевая аудитория: Прочее

Скачать
География пәні бойынша тест тапсырмалары

Автор: Жарылгасинова Жанаргуль Газизовна

Дата: 26.02.2019

Номер свидетельства: 501555

Похожие файлы

object(ArrayObject)#849 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(85) "Календарные планы по географии для 6,7,9 классов"
    ["seo_title"] => string(46) "kaliendarnyieplanypoghieoghrafiidlia679klassov"
    ["file_id"] => string(6) "283306"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1453816986"
  }
}
object(ArrayObject)#871 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(149) "География п?нінен 7 сынып?а "Аустралияны? таби?ат зоналары" та?ырыбына презентация "
    ["seo_title"] => string(92) "gieoghrafiia-p-ninien-7-synypk-a-australiianyn-tabig-at-zonalary-tak-yrybyna-priezientatsiia"
    ["file_id"] => string(6) "179839"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(11) "presentacii"
    ["date"] => string(10) "1425065177"
  }
}
object(ArrayObject)#849 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(104) "ГЕОГРАФИЯ САБА?ТАРЫНДА ЖА?А ТЕХНОЛОГИЯНЫ ?ОЛДАНУ Т?РЛЕРІ "
    ["seo_title"] => string(66) "gieografiia-sabak-tarynda-zhan-a-tiekhnologiiany-k-oldanu-turlieri"
    ["file_id"] => string(6) "146530"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1419186286"
  }
}
object(ArrayObject)#871 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(99) "География сабағында экологиялық білім берудің маңызы"
    ["seo_title"] => string(62) "gieoghrafiia_sabag_ynda_ekologhiialyk_bilim_bierudin_man_yzy_1"
    ["file_id"] => string(6) "357967"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(12) "planirovanie"
    ["date"] => string(10) "1478919089"
  }
}
object(ArrayObject)#849 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(99) "География сабағында экологиялық білім берудің маңызы"
    ["seo_title"] => string(62) "gieoghrafiia_sabag_ynda_ekologhiialyk_bilim_bierudin_man_yzy_2"
    ["file_id"] => string(6) "357968"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(12) "planirovanie"
    ["date"] => string(10) "1478919091"
  }
}

ПОЛУЧИТЕ БЕСПЛАТНО!!!
Личный сайт учителя
Получите в подарок сайт учителя


Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства