kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 7 класса

Нажмите, чтобы узнать подробности

Цель  работы: определение уровня подготовки обучающихся 7-х классов по английскому языку. Контрольная работа оценивает индивидуальную общеобразовательную подготовку обучающихся по итогам освоения предметного содержания за курс 7 класса

Просмотр содержимого документа
«Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 7 класса»

Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 7 класса.

1. Цель работы: определение уровня подготовки обучающихся 7-х классов по английскому языку. Контрольная работа оценивает индивидуальную общеобразовательную подготовку обучающихся по итогам освоения предметного содержания за курс 7 класса

2Содержание работы.

Данная контрольная работа представляет собой стандартизированный тест, состоящий из двух разделов (чтение, практическое использование языкового материала, соотнесенных с требованиями образования по иностранному языку). Содержательный компонент включает в себя 3 задания (по чтению, лексике, грамматике и письму - все задания базового уровня)

Структура диагностической работы:

– задания с выбором ответа (тип А) – 1;

– задания на знание лексики и грамматики (тип В) – 1;

– задания с развернутым ответом (тип С) – 1

По объектам оценки задания подразделяются на 3группы.

К 1-й группе относятся задания, нацеленные на проверку умения учащихся прочитать про себя и понять содержание текста, который содержит как изученный языковой материал, так и отдельные незнакомые слова; найти в прочитанном тексте запрашиваемую информацию.

2-я группа включает задания, направленные на проверку лексических и грамматических навыков учащихся.

3-я группа содержит задания, проверяющие умения учащихся в письменной речи.

Таблица 1. Распределение заданий по видам деятельности

Части

работы

Число

заданий

Тип заданий

Кол-во

баллов

1

Часть 1

чтение

1

Понимание основного содержания текста,

нахождение в нём запрашиваемой информации

6

2

Часть 2

Лексика/

грамматика

1

Умение использовать грамматические

явления и лексические единицы

30

3

Часть3

Письмо

1

Умение сформулировать мысль и передать ее

содержание письменно

6



4. Время и способ выполнения итоговой работы.

На выполнение итоговой работы учащимся отводится 45 мин (один урок).

Вначале учащиеся приступают к выполнению заданий по чтению, лексике и грамматике.

Затем учащиеся приступают к написанию развернутого ответа. Работа выполняется в индивидуальном темпе.

Вариант 1.

Часть 1. Чтение.

Going to the Theatre

Many big towns in England have professional theatres now. There are about 200

professional theatres in Great Britain but London is the centre of theatrical activity. There are over thirty important theatres in the West End. The Royal Opera House at Covent Garden is the home of opera and ballet.

Some theatres stage 'classics' and serious drama. A lot of English people are fond of light comedy and musicals. They are very popular in England.

The evening performances begin at 7.30 or 8.00 p.m. There is a rush hour at this time in the West End. A lot of people come out of nearby underground station, taxis and private cars drop theatre-goers outside the entrance to each theatre. There is another rush hour when the performances are over.

It is certainly not easy to book a seat for a good play in London though the seats are not cheap. That is why some people prefer matinees (they start at 1-3 p.m.) but you will never see famous stars in these performances.

Complete the sentences based on the text.

  1. There are over 200 professional theatres in Britain but London .

  2. The Royal Opera House is .

  3. A lot of English people are fond of .

  4. There is a rush hour in the West End .

  5. It is not easy to book a seat for a good play in London though .

  6. Some people prefer matinees but .

    1. not very serious performances.

    2. theatrical center.

    3. the tickets are very expensive.

    4. after the working day.

    5. they can't see famous actors there.

    6. place where you can see ballet and opera performances.


Часть 2. Лексико-грамматический тест.

Choose the correct variant.


  1. This new dress is very nice. ... you like to buy it?


a) Will b) Would c) Can


  1. Could you close ... window, please?


a) a b) — c) the


  1. Show me ... Caribbean islands on the map, please.


a)a b)the c)-


  1. My favourite subject at school was ... History.


a)a b)the c)-


  1. I'll come back home only ... Monday morning.


a)at b)on c) in


  1. ... the end of the week we are going to move to the new flat.

a) at b)on c) in


  1. She lived in France ... tree years.


a) in b)at c) for


  1. She can't do it as ... does.


a)he b)him c) his


  1. The bus was empty. There was ... on it.


a) somebody b) anybody c)nobody


  1. Is Jane at home? Can I speak to ... ?


a) her b)him c) you


  1. Did you enjoy ... at the party yesterday?


a) your b) yourself c) yourselves


  1. I met my ... friend yesterday

a)goodest b) better c)best


  1. Let's go by train. It's much ....



a)cheap b)cheaper c) the cheapest



  1. I ... go home again because I had forgotten my money.



a) could b) had to c) should


... you recommend a good restaurant?



a) could b)must c) should


  1. My brother can skate well, he ... every Sunday.



a) skate b) skates c) is skating


The flowers ... regularly, their leaves are dry.



a) aren't watered b) don't water c) aren't watering


  1. What... your brother do tomorrow?



a) does b) did c) will


When 1 rang Mike up yesterday, he ... .



a) sleeps b) slept c) was sleeping


20.

He ... home only at 11 o'clock last night.



a) comes b)came c) has come


21.

If he doesn't give me this information, I ... this work.



a) don't do b) won't do c) haven't done


22.

... suggestion was accepted? Mine was.



a) What b) Whose c) Who


23. Yuri Gagarin is famous ... being the first man in space.


a)at b)for c)about


24.

He was afraid ... his enemies.



a)in b)at c) of


25.

They have ... a lot of changes in the town centre recently.


a) done b)made c)-


26.

Tom ... «This is great».



a) said b) told c)-


27.

It was so kind of your parents to put... for the weekend.


a) up b)at c) out


28.

Put ... your sunhat if you're going to the beach.



a) on b) off c) in


29.

Kate decided to take ... Italian lessons.



a) in b)up c) off


30.

The house of Mr. Wilson was broken ... yesterday.



a)up b)out c)into


Часть 3. Письмо.

You have received a letter from your English-speaking pen-friend Jane who writes:

... I am going to organize a birthday party at home and invite my friends. I've never done anything like that before. Have you ever arranged a party? What kind of food should 1 provide? What do you think about music and decorations? The party is in three weeks. Let me know what you think as soon as possible.

Best wishes, Jane

Write a letter to Jane.

In your letter

— answer her questions

— ask 3 questions about the music and food she likes.

Write 90-100 words. Remember the rules of letter writing.























Вариант 2.

Часть 1. Чтение.

Going to the Theatre

Many big towns in England have professional theatres now. There are about 200

professional theatres in Great Britain but London is the centre of theatrical activity. There are over thirty important theatres in the West End. The Royal Opera House at Covent Garden is the home of opera and ballet.

Some theatres stage 'classics' and serious drama. A lot of English people are fond of light comedy and musicals. They are very popular in England.

The evening performances begin at 7.30 or 8.00 p.m. There is a rush hour at this time in the West End. A lot of people come out of nearby underground station, taxis and private cars drop theatre-goers outside the entrance to each theatre. There is another rush hour when the performances are over.

It is certainly not easy to book a seat for a good play in London though the seats are not cheap. That is why some people prefer matinees (they start at 1-3 p.m.) but you will never see famous stars in these performances.

Complete the sentences based on the text.

  1. There are over 200 professional theatres in Britain but London .

  2. The Royal Opera House is .

  3. A lot of English people are fond of .

  4. There is a rush hour in the West End .

  5. It is not easy to book a seat for a good play in London though .

  6. Some people prefer matinees but .

    1. not very serious performances.

    2. theatrical center.

    3. the tickets are very expensive.

    4. after the working day.

    5. they can't see famous actors there.

    6. place where you can see ballet and opera performances.

Часть 2. Лексико-грамматический тест.

Choose the correct variant

  1. This house is very nice. Has it got... large kitchen?

a) a b) the c) –

2.... English prefer tea instead of coffee.


a)a b)the c)-


3.... Urals are old and not very high mountains.


a) a b)the c)-


4. He spent two years of his life in ... Africa.


a) a b)the c)-


5. She got married ... the age of 19.


a)at b)in c) on


6. Pour water... the bottle, please.


a) in b)to c)into


7. We spent two lovely weeks ... the Black Sea.


a) in b)on c) at


8. What's ... phone number? Can I call you?


a)her b)your c) my


9.1 can't do it... without your help.


a) me b)my c) myself


10. Have you already invited ... ?


a) they b)them c) their


11. Is there ... you know here?


a) anybody b) anything c) somebody


12. The problem was ... than we expected.


a) seriouser b) more serious c) most serious


13. She is getting... and ... .


a) fat b) fatter c) fattest


14. ... I open the window?


a) Will b) Must c) Shall


15. Yesterday 1 ... write the report.


a) couldn't b) needn't c) mustn't


16. The telegram ... for by a fat man.


a)asks b)asked c) was asked


17. She ... Spanish before she entered the university.


a) has studied b) had studied c) studied


18. This film ... next week.


a) will show b) is showing c) will be shown

19. I ... her for ages since our childhood.


a) haven't seen b) don't see c) didn't see



20. Listen! Who ... the guitar in the next room?



a) plays b) is playing c) is played



21. You wouldn't feel so bad if you ... too much.



a) don't smoke b) didn't smoke c) hadn't smoke



22. They got married ... May.



a) at last b)in last c) last



23. She didn't have money but Ann had ....



a) many b) a little c) few



24.1 am always proud ... my brother.



a) at b)of c) at



25. How often do you ... the shopping?



a) do b)make c)-



26. She ... that she might be late.



a) said b) told c)-



27. We had to break ... our house because we had lost our keys.



a) into b)up c) down

c) down


28. The magician clapped his hand and immediately the flowers turned ... a rabbit.



a) up b)into c)at

c) at

29. A fire broke ... in the west wing of the library last night.



a) out b)at c) over



30. We've put... our dinner party until we've finished redecorating the house.



a) over b)up c) off

c) off


Часть 3. Письмо.

You have received a letter from your English-speaking pen-friend Jane who writes:

... I am going to organize a birthday party at home and invite my friends. I've never done anything like that before. Have you ever arranged a party? What kind of food should 1 provide? What do you think about music and decorations? The party is in three weeks. Let me know what you think as soon as possible.

Best wishes, Jane

Write a letter to Jane.

In your letter

— answer her questions

— ask 3 questions about the music and food she likes.

Write 90-100 words. Remember the rules of letter writing.
































5.Рекомендации по оценке выполнения работы.

За каждое верно выполненное задание с выбором ответа учащийся получает 1 балл. За неверный ответ выставляется 0 баллов. Максимальное количество баллов – 36.

Развёрнутое письменное высказывание в задании 3 направлено на проверку умений в письменной речи и оценивается следующим образом:

1) Правильность предложений и выдержанный объем высказывания: если учащийся записал свои мысли в соответствии с темой в заданном объеме и не имеет грамматических и орфографических ошибок, он получает 6 баллов; если допустил не более 2 языковых ошибок (например, в орфографии слов, в сочетании слов и др.), которые не затрудняют понимание предложения или объём высказывания на 20% ниже нормы, он получает 4балла; если объём высказывания составляет 60% и имеется не более 4 языковых ошибок– 3балла; если объём высказывания составляет не менее 40% и имеющиеся ошибки не затрудняют понимание – 2 балла. За высказывание объемом меньше 40% или при наличии многочисленных ошибок, препятствующих пониманию предложения, выставляется 0 баллов.

Максимальное количество баллов, которое учащийся может получить за задание 6баллов.

Максимальное количество баллов за выполнение всех заданий проверочной работы —42 балла

Если учащийся в результате выполнения всей работы набрал :

Менее 20 баллов –оценка «неудовлетворительно»

21- 30 баллов –« удовлетворительно»

31 – 38 баллов –«хорошо»

39 – 42 балла – «отлично».


Инструкция для проверяющего (ключ).

Вариант 1.

Чтение.

1)b 2)a 3)f 4)d 5)c 6)e

Лексико-грамматический тест.

1. b 2. с 3. b 4. с 5. b 6. a 7. с 8. a 9. с 10. a 11. b 12. с 13. b 14. b 15. a 16. b 17. a 18. с 19. с 20. b 21. b 22. b 23. b 24. с 25. b 26. a 27. a 28. a 29. b 30. с

Вариант 2.

Чтение.

1)b 2)a 3)f 4)d 5)c 6)e

Лексико-грамматический тест.

Variant 2

1. a 2. b 3. b 4. с 5. a 6. с 7. с 8. b 9. с 10. b 11. a 12. b 13. b 14. с 15. a 16. с 17. b 18. с 19. a 20. b 21. b 22. с 23. b 24. b 25. a 26. a 27. a 28. b 29. a 30. с








Спецификация вводного контроля по английскому языку для 7 класса.

1. Цель работы: определение уровня подготовки обучающихся 7-х классов по английскому языку. Контрольная работа оценивает индивидуальную общеобразовательную подготовку обучающихся по итогам освоения предметного содержания за курс 6 класса.

2. Содержание работы.

Данная контрольная работа представляет собой стандартизированный тест, состоящий из двух разделов (чтение, практическое использование языкового материала, соотнесенных с требованиями образования по иностранному языку). Содержательный компонент включает в себя 2 задания (по чтению, лексико - грамматике - все задания базового уровня)

Структура диагностической работы: задания с выбором ответа.

По объектам оценки задания подразделяются на 3 группы.

К 1-й группе относятся задания, нацеленные на проверку умения учащихся прочитать про себя и понять содержание текста, который содержит как изученный языковой материал, так и отдельные незнакомые слова; найти в прочитанном тексте запрашиваемую информацию.

2-я группа включает задания, направленные на проверку лексических и грамматических навыков учащихся.

Таблица 1. Распределение заданий по видам деятельности

Части

работы

Число

заданий

Тип заданий

Кол-во

баллов

1

Часть 1

чтение

1

Понимание основного содержания текста,

нахождение в нём запрашиваемой информации

10

2

Часть 2

Лексика/

грамматика

5

Умение использовать грамматические

явления и лексические единицы

10


4. Время и способ выполнения итоговой работы.

На выполнение итоговой работы учащимся отводится 45 мин (один урок).

Вначале учащиеся приступают к выполнению заданий по чтению, затем лексике и грамматике. Работа выполняется в индивидуальном темпе.










Вариант – I


Чтение

The Bear and the two Travelers

Two men were travelling together, when they met a Bear. One of the Travelers climbed up quickly into a tree and hid himself in the branches. The other fell flat on the ground, and when the Bear came up and felt him with his snout, he held his breath, and lay still as if he was dead.

The Bear thought the Man was dead and soon left him, for bears never touch a dead body.

When the Bear was gone, the other Traveler descended from the tree, and asked his friend what it was the Bear had whispered in his ear.

“He gave me this advice”, his companion replied. “Never travel with a friend who deserts you at the approach of danger”.

Misfortune tests the sincerity of friends.


Выберите правильный ответ:

1. Two men were travelling together when they met …… .

a) a tiger b) a bear c) a fox

2. One of the Travelers …… .

a) climbed up a tree b) fell into the river c) run away quickly

3. Нis friend …… .

a) went away b) fell flat on the ground c) took the gun and killed the bear

4. The Bear thought that …… .

a) the man was afraid of him b) the man would kill him c) the man was dead

5. Bears never ….. .

a) eat the men b) bite the children c) touch a dead body

6. When the Bear was gone, the other Traveler ….. .

a) ran after him b) climbed down the tree c) helped his friend

7. He asked his friend …… .

a) what the Bear had said to him b) what the Bear had done to him c) what the Bear had given to him

8. The Bear …… .

a) gave the present b) gave some advice c) took the money

9. Never travel with a friend who …… .

a) deserts you at the approach of danger b) is afraid of a bear c) can’t climb up a tree

10.   Misfortune  …. the sincerity of friends.

a) checks b) proves c) helps






Лексико – грамматические упражнения.


Вставьте глагол в предложение в нужной форме

1. Last year they ... to study English.

a) began b) begins c) will begin d) begin

2. In winter my grandmother doesn't ... her flowers every day.

a) watered b) waters c) will water d) water

3. There ... a lot of flowers in the park a week ago.

a) are b) was c) were d) will be

4. Next summer he …. London.

a) visits b) visited c) visit d) will visit

5.... the children play snowballs in the park yesterday?

a) Were b) Are c) Did d) Will

6. When …. the girl usually ... her mother?

a) does help b) do helps c) has helped d) will help

7. Where ….her grandfather ... next week?

a) will goes b) won’t go c)will went d) will go

8. They ….. never ….. to Tokio.

a) are been b) have been c) didn’t be d) don’t be

9. I ….. ….. football at the moment.

a) don’t play b) didn’t play c) hasn’t played d) am playing

10. My mum …..just …. the dinner.

a) don’t cook b) have cooked c) has cooked d) will cook




















Вариант – II


Чтение

The Bear and the two Travelers

Two men were travelling together, when they met a Bear. One of the Travelers climbed up quickly into a tree and hid himself in the branches. The other fell flat on the ground, and when the Bear came up and felt him with his snout, he held his breath, and lay still as if he was dead.

The Bear thought the Man was dead and soon left him, for bears never touch a dead body.

When the Bear was gone, the other Traveler descended from the tree, and asked his friend what it was the Bear had whispered in his ear.

“He gave me this advice”, his companion replied. “Never travel with a friend who deserts you at the approach of danger”.

Misfortune tests the sincerity of friends.


Выберите правильный ответ:

1. One of the Travelers …… .

a) fell into the river b) run away quickly c) climbed up a tree

2. Two men were travelling together when they met …… .

a) a tiger b) a bear c) a fox

3. Нis friend …… .

a) fell flat on the ground b) went away c) took the gun and killed the bear

4. Bears never ….. .

a) eat the men b) touch a dead body c) bite the children

5. The Bear thought that …… .

a) the man was afraid of him b) the man would kill him c) the man was dead

6. When the Bear was gone, the other Traveler ….. .

a) climbed down the tree b) ran after him c) helped his friend

7. The Bear …… .

a) gave the present b) gave some advice c) took the money

8. He asked his friend …… .

a) what the Bear had said to him b) what the Bear had done to him c) what the Bear had given to him

9. Never travel with a friend who …… .

a) can’t climb up a tree b) is afraid of a bear c) deserts you at the approach of danger

10.   Misfortune  …. the sincerity of friends.

a) helps b) proves c) checks


Лексико – грамматические упражнения.


Вставьте глагол в предложение в нужной форме

1. In winter my grandmother doesn't ... her flowers every day.

a) watered b) water c) will water d) waters

2. There ... a lot of flowers in the park a week ago.

a) are b) was c) were d) will be

3. Last month they ... to study English.

a) began b) will begin c) begins d) begin

4. .... the children play snowballs in the park yesterday?

a) Were b) Are c) Did d) Will

5 When …. the girl usually ... her mother?

a) will help b) do helps c) has helped d) does help

6. Where ….her grandfather ... next month?

a) will goes b) won’t go c)will went d) will go

7. He ….. ….. football at the moment.

a) don’t play b) is playing c) hasn’t played d) didn’t play

8. Next winter she …. London.

a) will visit b) visited c) visit d) visits

9. My mum …..already …. the dinner.

a) don’t cook b) has cooked c) have cooked d) will cook

10. They ….. never ….. to Tokio.

a) are been b) don’t be c) didn’t be d) have been
























5. Рекомендации по оценке выполнения работы.

За каждое верно выполненное задание с выбором ответа учащийся получает 1 балл. За неверный ответ выставляется 0 баллов. Максимальное количество баллов – 20.

Если в результате выполнения всей проверочной работы ученик набрал менее 9 баллов – ставится оценка «2»;

9 баллов - «неудовлетворительно»;

10 – 13 баллов - «удовлетворительно»;

14 – 17 балла - «хорошо»;

18 – 20 баллов - «отлично».


Инструкция для проверяющего (ключ).


Вариант - I

Чтение

1 – b; 2- a; 3- b; 4 – c; 5 – c; 6 – b; 7 – a; 8 – b; 9 – a; 10 – a.


Лексико - грамматические упражнения

1- a 2 - d 3- c 4- d 5- c 6 - a 7 - d 8 - b 9 - d 10 -c


Вариант – II

Чтение

1 – с; 2 – b; 3 – a; 4 – b; 5 – c; 6 – a; 7 – b; 8 – a; 9 – c; 10 – c.


Лексико - грамматические упражнения

1 – b; 2 – c; 3 – a; 4 – c; 5 – d; 6 – d; 7 – b; 8 – a; 9 – b; 10 – d.



Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 7 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 7 класса

Автор: Антипова Надежда Александровна

Дата: 23.10.2016

Номер свидетельства: 351628

Похожие файлы

object(ArrayObject)#853 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(139) "Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 9 класса."
    ["seo_title"] => string(78) "spetsifikatsiia_itogovoi_kontrolnoi_raboty_po_angliiskomu_iazyku_dlia_9_klassa"
    ["file_id"] => string(6) "503568"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1552916736"
  }
}
object(ArrayObject)#875 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(140) "Спецификация итоговой контрольной работы по английскому языку для 10 класса."
    ["seo_title"] => string(79) "spetsifikatsiia_itogovoi_kontrolnoi_raboty_po_angliiskomu_iazyku_dlia_10_klassa"
    ["file_id"] => string(6) "503569"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1552916866"
  }
}
object(ArrayObject)#853 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(249) "Спецификация контрольных измерительных материалов для проведения итоговой работы по английскому языку во 2 классе за 2016-2017 учебный год"
    ["seo_title"] => string(80) "spietsifikatsiia_kontrol_nykh_izmieritiel_nykh_matierialov_dlia_proviedieniia_it"
    ["file_id"] => string(6) "418045"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1495557564"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства