kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Авто тест

Нажмите, чтобы узнать подробности

1201000 - «Авток?лікке  техникалы?  ?ызмет  к?рсету,  ж?ндеу ж?не  пайдалану»

                                                                   1-н?с?а

1.Теориялы? механика нені ?арастырады.

А. Денелерді? тыныш к?йін

В. Денелерді? ке?істіктегі механикалы? ?оз?алысын

С. Денелерді? ке?істіктегі химиялы? ?оз?алысын

Д. ?орша?ан  ортаны  ?ор?ауды

2.  Механикалы? ?сер дегеніміз не?

А. Бас?а бір денені? ?серінен деформациялануы

В. Бас?а бір денені? ?серінен майысуы немесе деформациялануы

С. Бас?а бір денені? ?серінен майысуы

Д. ?рт  ?ауіпсіздігі.

3.  Механикалы? ?оз?алыс дегеніміз.

А. Материялы? денелерді? ?зара орын ауысуы             ?. Материялы? денелерді?  орын ауысуы

Б.  Материялы? денелерді? ке?істіктегі орын ауысуы  В. Профилді  ?осылыс

4.Материялы? н?кте дегеніміз не?

А. Белгілі бір массасы бар геометриялы? н?кте   ?. Белгілі бір массасы бар металл

Б. ?йытл?ан, н?ктелі, ?лшемді ?дістер                  В. Сызы?тар,  д??гелек,  ба?ылау ?дісі

5. Векторлы? шама дегеніміз.

А. Санды? м?німен сипатталатын химиялы?  шамалар ?. Д?некерленген, тойтарыл?ан.

Б. Санды? м?німен сипатталатын физикалы? шамалар В. Шкивті  ?осылыстар

6. Арнаулы  ойы?тары  бар, біліктен  арнаулы  е?істікпен  жасал?ан  ?осылыс  т?рлері.

А. Шлицті  ?осылыс                                     ?. Тойтарыл?ан  ?осылыс

Б. Штивті  ?осылыс                                      В. Жауапты?  б?рі  д?рыс.

7. Абсолютты ?атты денелер деп.

А. Механикалы? ?сер кезінде ?згермейтін денелер  ?. Механикалы? ?сер кезінде ?згеретін денелер

Б. Механикалы? ?сер кезінде ?оз?алатын денелер   В. Механикалы? денелерді? ?згеруі

8. Детальдарда?ы  белгілерді?  т?рлері.

А. ?йытл?ан, н?ктелі, ?лшемді              ?. Сызы?тар,  д??гелек,  ба?ылау

Б. Контурлы, ба?ылау, к?мекші             В. Д?ст?рлі, ?шб?рышты, та?балы.

9. Еркін ?атты дене

А. Жарамды, ?исы?  ?айта  жону?а                  ?. Ке?істікте кез келген ба?ытта ?оз?алмайтын шама

Б.Ке?істікте ?оз?алмайтын шама                     В. Ке?істікте кез келген ба?ытта ?оз?алатын шама

10. ?арымта к?штер.

А. Механикалы? ж?йеге ?арсы ?сер етпейтін к?ш   ?. Механикалы? ж?йеге ?арсы ?сер ететін к?ш

Б. Химиялы? ж?йеге ?арсы ?сер ететін к?ш             В. Жауапты?  б?рі  д?рыс

11.?йкеліс дегеніміз.

 А. ?оз?алыс?а кедергі болатын ??былыс                   ?. ?оз?алыс?а кедергі болмайтын ??былыс   

 Б. Механикалы? ?сер кезінде ?згермейтін денелер   В. Денеге телескопты? ?серлесуі

12. Генератор дегеніміз не?

А. Механикалы? энергияны механикалы? энергия?а айналдырады

?. Электр энергияны электр энергиясына айналдырады

Б. Механикалы? энергияны электр энергиясына айналдырады

В. Химиялы? энергияны электр энергиясына айналдырады

13. Кинематикалы? ж?п

А.?зара жанасатын екі буыннны? ?осылысы ?. ?зара жанаспайтын екі буыннны? ?осылысы

Б. ?зара жанасатын ?ш буыннны? ?осылысы В. Ж?мыс  жасайтын  т?р?ан  кезде.

14. Кривошипті –шатун  механизміні?  а?аулылыы?  белгілері.

А. ?оз?алт?ыш  ?уатыны?  т?мендеуі   ?.  Пайдаланыл?ан  газбен  бірге  т?тінні?  шы?уы

Б. Толы?  ?уатпен  ж?мыс  істеуі, ?ызбауы, т?тінденбеуі, ты?ыздал?ан  жерлерінен  май  шы?армауы

В. Жанармай  мен  жа?ар  майды?  арты?  ж?мсалуы

15.Топсалы механизм деп

А. ?ш буынды топсалы механизм   ?.т?рт буынды топсалы механизм

Б. алты буынды топсалы механизм В. Он буынды топсалы механизм

16. Кинетика.

А. К?ш ?сер еткендегі механикалы? ж?йені? тепе те?дігін ?арастыратын механика б?лімі

?. К?ш ?сер еткендегі механикалы? ж?йені? тепе те?дігін ?арастырмайтын механика б?лімі 

Б. К?ш ?сер еткендегі механикалы? ж?йені? тепе те?дігін ?арастыратын б?лімі

 В. Жауапты?  б?рі  д?рыс.

17. ?оз?аушы к?ш дегеніміз.

А. Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болса ?. Сырт?ы к?штер зиянды ж?мыс ат?аратын болса

Б. Сырт?ы к?штер тыныш к?йінде болса            В. Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болмаса

18. Кедергі к?штер дегеніміз

А. Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болса  ?. Сырт?ы к?штер теріс ж?мыс ат?аратын болса

Б. Сырт?ы к?штер тыныш к?йінде болса           В. Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болмаса

19. Механизмні? талдау к?ші нешеге б?лінеді

А. 1  ?. 2  Б. 3 В. 4

20. Те?геру нешеге б?лінеді

А. 1  ?. 2  Б. 3 В. 4

21. К?йенте дегеніміз

 А.Жетектегі буын ілгерілемелі ?оз?алыс жасайтын ?.Жетектегі айналмалы ?оз?алыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы б?рылыс  жасайтын   В. Жетектегі буын айналмалы ?оз?алыс жасайтын

22. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі ?оз?алыс жасайтын ?.Жетектегі айналмалы ?оз?алыс жасамайтын.

Б.  Жетектегі буын айналмалы б?рылыс  жасайтын  В. Жетектегі буын айналмалы ?оз?алыс жасайтын

23. Манипулятор дегеніміз

А. Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болса

?. Жетектегі буын ілгерілемелі ?оз?алыс жасайтын

Б. Адам ?олыны? ж?мыс функциясын ат?ару?а арналма?ан техникалы? ??рыл?ы

В. Адам ?олыны? ж?мыс функциясын ат?ару?а арнал?ан техникалы? ??рыл?ы

24. Робот дегеніміз

  А. Автоматты т?рде бас?арылатын манипулятор

?. Автоматты т?рде бас?арылмайтын манипулятор

  Б.Сырт?ы к?штер о? ж?мыс ат?аратын болса

  В. Адам ?олыны? ж?мыс функциясын ат?ару?а арналма?ан техникалы? ??рыл?ы

25. Беріліс дегеніміз

А. ?оз?алысты белгілі бір ?ашы?ты??а беру

?. Жетектегі буын ілгерілемелі ?оз?алыс жасайтын

Б. Адам ?олыны? ж?мыс функциясын ат?ару?а арналма?ан техникалы? ??рыл?ы

В. Жетектегі буын айналмалы б?рылыс  жасайтын  

1

В

 2

В

3

Б

4

А

5

Б

6

А

7

А

8

Б

9

В

10

?

11

А

12

Б

13

А

14

Б

15

?

16

А

17

А

18

?

19

?

20

?

21

В

22

А

23

В

24

А

25

А

Просмотр содержимого документа
«Авто тест»

1201000 - «Автокөлікке техникалық қызмет көрсету, жөндеу және пайдалану»


1-нұсқа

1.Теориялық механика нені қарастырады.

А. Денелердің тыныш күйін

В. Денелердің кеңістіктегі механикалық қозғалысын

С. Денелердің кеңістіктегі химиялық қозғалысын

Д. Қоршаған ортаны қорғауды

2. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

3. Механикалық қозғалыс дегеніміз.

А. Материялық денелердің өзара орын ауысуы Ә. Материялық денелердің орын ауысуы

Б. Материялық денелердің кеңістіктегі орын ауысуы В. Профилді қосылыс

4.Материялық нүкте дегеніміз не?

А. Белгілі бір массасы бар геометриялық нүкте Ә. Белгілі бір массасы бар металл

Б. Ұйытлған, нүктелі, өлшемді әдістер В. Сызықтар, дөңгелек, бақылау әдісі

5. Векторлық шама дегеніміз.

А. Сандық мәнімен сипатталатын химиялық шамалар Ә. Дәнекерленген, тойтарылған.

Б. Сандық мәнімен сипатталатын физикалық шамалар В. Шкивті қосылыстар

6. Арнаулы ойықтары бар, біліктен арнаулы еңістікпен жасалған қосылыс түрлері.

А. Шлицті қосылыс Ә. Тойтарылған қосылыс

Б. Штивті қосылыс В. Жауаптың бәрі дұрыс.

7. Абсолютты қатты денелер деп.

А. Механикалық әсер кезінде өзгермейтін денелер Ә. Механикалық әсер кезінде өзгеретін денелер

Б. Механикалық әсер кезінде қозғалатын денелер В. Механикалық денелердің өзгеруі

8. Детальдардағы белгілердің түрлері.

А. Ұйытлған, нүктелі, өлшемді Ә. Сызықтар, дөңгелек, бақылау

Б. Контурлы, бақылау, көмекші В. Дәстүрлі, үшбұрышты , таңбалы.

9. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

10. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

11.Үйкеліс дегеніміз.

А. Қозғалысқа кедергі болатын құбылыс Ә. Қозғалысқа кедергі болмайтын құбылыс

Б. Механикалық әсер кезінде өзгермейтін денелер В. Денеге телескоптық әсерлесуі

12. Генератор дегеніміз не?

А. Механикалық энергияны механикалық энергияға айналдырады

Ә. Электр энергияны электр энергиясына айналдырады

Б. Механикалық энергияны электр энергиясына айналдырады

В. Химиялық энергияны электр энергиясына айналдырады

13. Кинематикалық жұп

А.Өзара жанасатын екі буыннның қосылысы Ә. Өзара жанаспайтын екі буыннның қосылысы

Б. Өзара жанасатын үш буыннның қосылысы В. Жұмыс жасайтын тұрған кезде.

14. Кривошипті –шатун механизмінің ақаулылыық белгілері.

А. Қозғалтқыш қуатының төмендеуі Ә. Пайдаланылған газбен бірге түтіннің шығуы

Б. Толық қуатпен жұмыс істеуі, қызбауы, түтінденбеуі, тығыздалған жерлерінен май шығармауы

В. Жанармай мен жағар майдың артық жұмсалуы

15.Топсалы механизм деп

А. үш буынды топсалы механизм Ә.төрт буынды топсалы механизм

Б. алты буынды топсалы механизм В. Он буынды топсалы механизм


16. Кинетика.

А. Күш әсер еткендегі механикалық жүйенің тепе теңдігін қарастыратын механика бөлімі

Ә. Күш әсер еткендегі механикалық жүйенің тепе теңдігін қарастырмайтын механика бөлімі

Б. Күш әсер еткендегі механикалық жүйенің тепе теңдігін қарастыратын бөлімі

В. Жауаптың бәрі дұрыс.

17. Қозғаушы күш дегеніміз.

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер зиянды жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

18. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

19. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

20. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

21. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

22. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

23. Манипулятор дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

Ә. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын

Б. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

В. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналған техникалық құрылғы

24. Робот дегеніміз

А. Автоматты түрде басқарылатын манипулятор

Ә. Автоматты түрде басқарылмайтын манипулятор

Б.Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

В. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

25. Беріліс дегеніміз

А. Қозғалысты белгілі бір қашықтыққа беру

Ә. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын

Б. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

В. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын






















2-нұсқа


1. Белдікті беріліс деп

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын

Ә. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

Б. Қуатты бір біліктен екінші білікке белдік арқылы беру

В. Автоматты түрде басқарылатын манипулятор

2. Генератордың ПЭК нешеге тең

А. 50 Ә. 60 Б. 70 В. 90

3. Роликты шынжыр неше буыннан тұрады

А. 2 Ә. 3 Б. 4 В. 5

4. Қозғаушы күш дегеніміз.

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер зиянды жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

5. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

6. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

7.Теориялық механика нені қарастырады.

А. Денелердің тыныш күйін

В. Денелердің кеңістіктегі механикалық қозғалысын

С. Денелердің кеңістіктегі химиялық қозғалысын

Д. Қоршаған ортаны қорғауды

8. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

9. Механикалық қозғалыс дегеніміз.

А. Материялық денелердің өзара орын ауысуы Ә. Материялық денелердің орын ауысуы

Б. Материялық денелердің кеңістіктегі орын ауысуы В. Профилді қосылыс

10. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

11. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

12.Үйкеліс дегеніміз.

А. Қозғалысқа кедергі болатын құбылыс Ә. Қозғалысқа кедергі болмайтын құбылыс

Б. Механикалық әсер кезінде өзгермейтін денелер В. Денеге телескоптық әсерлесуі

13. Генератор дегеніміз не?

А. Механикалық энергияны механикалық энергияға айналдырады

Ә. Электр энергияны электр энергиясына айналдырады

Б. Механикалық энергияны электр энергиясына айналдырады

В. Химиялық энергияны электр энергиясына айналдырады

14.Топсалы механизм деп

А. үш буынды топсалы механизм Ә.төрт буынды топсалы механизм

Б. алты буынды топсалы механизм В. Он буынды топсалы механизм

15. Домалау подшипниктері домалау денесінің пішініне қарай нешеге бөлінеді.

А.1 Ә.2 Б. 3 В. 4

16. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

17. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

18. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

19. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

20. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

21. Детальдардағы белгілердің түрлері.

А. Ұйытлған, нүктелі, өлшемді Ә. Сызықтар, дөңгелек, бақылау

Б. Контурлы, бақылау, көмекші В. Дәстүрлі, үшбұрышты , таңбалы.

22. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

23. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

24. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

25. Механикалық қозғалыс дегеніміз.

А. Материялық денелердің өзара орын ауысуы Ә. Материялық денелердің орын ауысуы

Б. Материялық денелердің кеңістіктегі орын ауысуы В. Профилді қосылыс































3-нұсқа


1. Шпилка дегеніміз не?

А. Екі жағында бұрандасы бар цилиндрлі сырық

Ә. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

Б. Қуатты бір біліктен екінші білікке белдік арқылы беру

В. Автоматты түрде басқарылатын манипулятор

2. Шпонка дегеніміз.

А.Бөлшектің ойығына орнатылатын бөлшектердің бұралуына кедергі жасайтын бөлшек

Ә. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

Б. Денелердің кеңістіктегі механикалық қозғалысын

В. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

3. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқармайтын болмаса

4. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

5. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

6. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

7. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

8. Детальдардағы белгілердің түрлері.

А. Ұйытлған, нүктелі, өлшемді Ә. Сызықтар, дөңгелек, бақылау

Б. Контурлы, бақылау, көмекші В. Дәстүрлі, үшбұрышты , таңбалы.

9. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

10. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

11. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

12. Механикалық қозғалыс дегеніміз.

А. Материялық денелердің өзара орын ауысуы Ә. Материялық денелердің орын ауысуы

Б. Материялық денелердің кеңістіктегі орын ауысуы В. Профилді қосылыс

13. Роликты шынжыр неше буыннан тұрады

А. 2 Ә. 3 Б. 4 В. 5

14. Қозғаушы күш дегеніміз.

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер зиянды жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

15. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

16. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

17.Теориялық механика нені қарастырады.

А. Денелердің тыныш күйін

В. Денелердің кеңістіктегі механикалық қозғалысын

С. Денелердің кеңістіктегі химиялық қозғалысын

Д. Қоршаған ортаны қорғауды

18. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

19. Механикалық қозғалыс дегеніміз.

А. Материялық денелердің өзара орын ауысуы Ә. Материялық денелердің орын ауысуы

Б. Материялық денелердің кеңістіктегі орын ауысуы В. Профилді қосылыс

20. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

21. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

22.Үйкеліс дегеніміз.

А. Қозғалысқа кедергі болатын құбылыс Ә. Қозғалысқа кедергі болмайтын құбылыс

Б. Механикалық әсер кезінде өзгермейтін денелер В. Денеге телескоптық әсерлесуі

23. Тойтарма дегеніміз не?

А. Механикалық энергияны механикалық энергияға айналдырады

Ә. Электр энергияны электр энергиясына айналдырады

Б. Бір ұшында басы бар цилиндрлі сырық

В. Химиялық энергияны электр энергиясына айналдырады

24.Топсалы механизм деп

А. үш буынды топсалы механизм Ә.төрт буынды топсалы механизм

Б. алты буынды топсалы механизм В. Он буынды топсалы механизм

25. Домалау подшипниктері домалау денесінің пішініне қарай нешеге бөлінеді.

А.1 Ә.2 Б. 3 В. 4




























4-нұсқа


1. Домалау подшипниктері домалау денесінің пішініне қарай нешеге бөлінеді.

А.1 Ә.2 Б. 3 В. 4

2. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

3. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

4. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

5. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

6. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

7. Детальдардағы белгілердің түрлері.

А. Ұйытлған, нүктелі, өлшемді Ә. Сызықтар, дөңгелек, бақылау

Б. Контурлы, бақылау, көмекші В. Дәстүрлі, үшбұрышты , таңбалы.

8. Еркін қатты дене

А. Жарамды, қисық қайта жонуға Ә. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалмайтын шама

Б.Кеңістікте қозғалмайтын шама В. Кеңістікте кез келген бағытта қозғалатын шама

9. Қарымта күштер.

А. Механикалық жүйеге қарсы әсер етпейтін күш Ә. Механикалық жүйеге қарсы әсер ететін күш

Б. Химиялық жүйеге қарсы әсер ететін күш В. Жауаптың бәрі дұрыс

10. Механикалық әсер дегеніміз не?

А. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

В. Басқа бір дененің әсерінен майысуы немесе деформациялануы

С. Басқа бір дененің әсерінен майысуы

Д. Өрт қауіпсіздігі.

11. Шпилка дегеніміз не?

А. Екі жағында бұрандасы бар цилиндрлі сырық

Ә. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

Б. Қуатты бір біліктен екінші білікке белдік арқылы беру

В. Автоматты түрде басқарылатын манипулятор

12. Шпонка дегеніміз.

А.Бөлшектің ойығына орнатылатын бөлшектердің бұралуына кедергі жасайтын бөлшек

Ә. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

Б. Денелердің кеңістіктегі механикалық қозғалысын

В. Басқа бір дененің әсерінен деформациялануы

13. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

14. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

15. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

16. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

17. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

18. Кедергі күштер дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса Ә. Сыртқы күштер теріс жұмыс атқаратын болса

Б. Сыртқы күштер тыныш күйінде болса В. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болмаса

19. Механизмнің талдау күші нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

20. Теңгеру нешеге бөлінеді

А. 1 Ә. 2 Б. 3 В. 4

21. Күйенте дегеніміз

А.Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

22. Итергіш дегеніміз

А. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын Ә.Жетектегі айналмалы қозғалыс жасамайтын.

Б. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын В. Жетектегі буын айналмалы қозғалыс жасайтын

23. Манипулятор дегеніміз

А. Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

Ә. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын

Б. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

В. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналған техникалық құрылғы

24. Робот дегеніміз

А. Автоматты түрде басқарылатын манипулятор

Ә. Автоматты түрде басқарылмайтын манипулятор

Б.Сыртқы күштер оң жұмыс атқаратын болса

В. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

25. Беріліс дегеніміз

А. Қозғалысты белгілі бір қашықтыққа беру

Ә. Жетектегі буын ілгерілемелі қозғалыс жасайтын

Б. Адам қолының жұмыс функциясын атқаруға арналмаған техникалық құрылғы

В. Жетектегі буын айналмалы бұрылыс жасайтын































І – нұсқа 2 - нұсқа 3 - нұсқа 4 – нұсқа


1

В

1

Б

1

А

1

Ә

2

В

2

В

2

А

2

Ә

3

Б

3

А

3

Ә

3

Ә

4

А

4

А

4

Ә

4

Ә

5

Б

5

Ә

5

Ә

5

В

6

А

6

Ә

6

В

6

А

7

А

7

В

7

А

7

Б

8

Б

8

В

8

Б

8

В

9

В

9

Б

9

В

9

Ә

10

Ә

10

В

10

Ә

10

В

11

А

11

Ә

11

В

11

А

12

Б

12

А

12

Б

12

А

13

А

13

Б

13

А

13

Ә

14

Б

14

Ә

14

А

14

Ә

15

Ә

15

Ә

15

Ә

15

Ә

16

А

16

Ә

16

Ә

16

В

17

А

17

Ә

17

В

17

А

18

Ә

18

Ә

18

В

18

Ә

19

Ә

19

В

19

Б

19

Ә

20

Ә

20

А

20

В

20

Ә

21

В

21

Б

21

Ә

21

В

22

А

22

В

22

А

22

А

23

В

23

Ә

23

Б

23

В

24

А

24

В

24

Ә

24

А

25

А

25

Б

25

Ә

25

А









































Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Прочее

Категория: Тесты

Целевая аудитория: Прочее.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Авто тест

Автор: Муратов Торе Абыллаевич

Дата: 30.01.2016

Номер свидетельства: 285268

Похожие файлы

object(ArrayObject)#852 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(148) "Тест для проведения итогового контроля учащихся 1 курса по специальности "Повар" "
    ["seo_title"] => string(94) "tiest-dlia-proviedieniia-itoghovogho-kontrolia-uchashchikhsia-1-kursa-po-spietsial-nosti-povar"
    ["file_id"] => string(6) "215625"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1432741322"
  }
}
object(ArrayObject)#874 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(167) ""Now I know" (по(по УМК «Английский в фокусе» «Spotlight-2», авт. Быкова Н.И., Дули Д., Поспелова М.Д. и др.)"
    ["seo_title"] => string(80) "now_i_know_po_po_umk_anghliiskii_v_fokusie_spotlight_2_avt_bykova_n_i_duli_d_pos"
    ["file_id"] => string(6) "413756"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1494242673"
  }
}
object(ArrayObject)#852 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(86) "Проверочные работы (тесты) по окружающему миру "
    ["seo_title"] => string(54) "provierochnyie-raboty-tiesty-po-okruzhaiushchiemu-miru"
    ["file_id"] => string(6) "203335"
    ["category_seo"] => string(16) "nachalniyeKlassi"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1429460063"
  }
}
object(ArrayObject)#874 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(69) "Тематический тест Земля во Вселенной "
    ["seo_title"] => string(44) "tiematichieskii-tiest-ziemlia-vo-vsieliennoi"
    ["file_id"] => string(6) "239120"
    ["category_seo"] => string(10) "geografiya"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1444725011"
  }
}
object(ArrayObject)#852 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(100) "Тесты по литературному чтению во 2 классе школы VIII вида"
    ["seo_title"] => string(60) "testy_po_literaturnomu_chteniiu_vo_2_klasse_shkoly_viii_vida"
    ["file_id"] => string(6) "507182"
    ["category_seo"] => string(6) "corect"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1555334682"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

Курсы ПК и ППК для учителей!
ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства