kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Презентация к уроку английского языка на тему "Schools in Kazakhstan"

Нажмите, чтобы узнать подробности

Презентация к уроку английского языка на тему "Schools in Kazakhstan"

Просмотр содержимого документа
«Презентация к уроку английского языка на тему "Schools in Kazakhstan"»

Schools in Kazakhstan The 8 th form Teacher: Mirgalieva R.T.

Schools in Kazakhstan

The 8 th form

Teacher: Mirgalieva R.T.

plan of the lesson I. The beginning: greetings; II. Checking of home task; III.Introduction of new theme: ”Schools in Kazakhstan”: a. Watching video b. Associations to the word ”School” c. Reading “My primary school”: d.Work with interactive board: IV. Intellectual game “ Make me true“ V. Classroom ex-s: Ex III p 68 VI Quessing game: Ex IV p 69 VII. Consolidation: Test (10) VIII. Conclusion: Proverbs

plan of the lesson

I. The beginning: greetings;

II. Checking of home task;

III.Introduction of new theme: ”Schools in Kazakhstan”:

a. Watching video

b. Associations to the word ”School”

c. Reading “My primary school”:

d.Work with interactive board:

IV. Intellectual game “ Make me true“

V. Classroom ex-s: Ex III p 68

VI Quessing game: Ex IV p 69

VII. Consolidation: Test (10)

VIII. Conclusion: Proverbs

Say it in a word and fill in the crossword   1. Put into force by the law; order 2. Coming after something that is first or primary. 3. We have 4 of them a year: winter, spring, summer, autumn 4. The most important. 5. To consist of, to be made of. 6. A course of study offered in school, college or university 1 c o m p u l s o r y 2 s e c o n d a r y 3 h o l i d a y 4 l o v e 5 c o m p r i s e 6 c u r r i c u l u m

Say it in a word and fill in the crossword

 

1. Put into force by the law; order

2. Coming after something that is first or primary.

3. We have 4 of them a year: winter, spring, summer, autumn

4. The most important.

5. To consist of, to be made of.

6. A course of study offered in school, college or university

1 c

o

m

p

u

l

s

o

r

y

2 s

e

c

o

n

d

a

r

y

3 h

o

l

i

d

a

y

4 l

o

v

e

5 c

o

m

p

r

i

s

e

6 c

u

r

r

i

c

u

l

u

m

TEACHERS KNOWLEDGE GOOD TIME SCHOOL LESSONS  PUPILS SUBJECTS

TEACHERS

KNOWLEDGE

GOOD TIME

SCHOOL

LESSONS

PUPILS

SUBJECTS

Watching video

Watching video

  • What is this video about?
  • What kind of school
My primary school Exercise 1 p. 67 New words: Include [in`klu:d] – включать Together [tә`gezә] - вместе Acquaint [ә`kweint] - знакомиться

My primary school

Exercise 1 p. 67

New words:

Include [in`klu:d] – включать

Together [tә`gezә] - вместе

Acquaint [ә`kweint] - знакомиться

Answer the questions  ex.2 p.68

Answer the questions ex.2 p.68

  • 1. What age did Aidar start school?
  • 2. When did he go to secondary school?
  • 3. How many years of study do primary and secondary schools comprise?
  • 4. How many years of study are compulsory in our republic?
  • 5. What subjects does the primary school curriculum include?
  • 6. What holidays do you have every year?
  • 7. How long does every lesson last?

  • What do you see on the blackboard?
  • What is the name of your school?
  • Whose monuments is there in front of our school?
  • What is your first teacher who taught you to write and read?
Intellectual game “ Make me true“

Intellectual game “ Make me true“

  • Astana is the capital of Russia.
  • After four years of primary school Aidar went to college.
  • He learned English from the 5 th form.
  • School year lasted 7 month.
  • Each lesson lasted fifty five minutes.
  • School year began in May and ended on the 25 th of September.
  • Primary and secondary schools together comprise 10 years of study.
Fill in the correct prepositions  1. Astana is the capital -–- Kazakhstan.   2. I started school ---------the age of seven.   3. Nine years ------classes are compulsory.   4. Our school year usually begins----------the first ------September.   5. ----------the first of September we get acquainted------------our teachers.  
  • Fill in the correct prepositions
  • 1. Astana is the capital -–- Kazakhstan.  2. I started school ---------the age of seven.  3. Nine years ------classes are compulsory.  4. Our school year usually begins----------the first ------September.  5. ----------the first of September we get acquainted------------our teachers.  
Guessing game exercise If you complete it right, you’ll read the right information (Четыре) years of study is (начальная школа). After (начальная школа) we go to the (средняя школа) where we study (7 лет). (Вместе) two schools (включает) (11 лет) of study (Девять) years of study are also (обязательный) in our country. In (начальная школа) we study different (предметы). We learn the letters of the alphabet from (учителя) of (начальная школа) We must be proud of our (школа и учителя) 8- C

Guessing game exercise

  • If you complete it right, you’ll read the right information
  • (Четыре) years of study is (начальная школа).
  • After (начальная школа) we go to the (средняя школа) where we study (7 лет).
  • (Вместе) two schools (включает) (11 лет) of study
  • (Девять) years of study are also (обязательный) in our country.
  • In (начальная школа) we study different (предметы).
  • We learn the letters of the alphabet from (учителя) of (начальная школа)
  • We must be proud of our (школа и учителя)

8- C

Give the English equivalents for the following. Ex. V p 69  

Give the English equivalents for the following.

Ex. V p 69

 

  • 1. Я пошел в школу в семь лет.
  • 2. Это была обычная школа.
  • 3. После четырех лет учебы в начальной школе я перешел в среднюю школу.
  • 4. Начальная и средняя школа вместе составляют 11 лет учебы.
  • 5. Девять лет занятий в школе являются обязательными в нашей республике.
  • 6. Курс начальной школы включает такие предметы, как казахский язык, математика, русский язык, рисование, физвоспитание, музыка и природоведение.
  • 7. Наш учебный год начинается 1 сентября и заканчивается в мае.
Test

Test

  • 1. After-------- years of primary school we went to secondary school.  a) six b) five c) four   2. Средняя школа a) Primary school b) Secondary school c) Modern school  3. My favourite subjects--------- Kazakh, Russian and English.  a) am b) is c) are  4. Our school year begins ----------- the first -----September.  a) on/of b) at/in c) by/for  5. The school year in our country ends in ----------- .  a) September b) June c) May  6. Pupils have ------------- holidays a year.  a) 4 b) 5 c) 3  7. Nine years of classes are -------------- in our country.  a) ordinary b) compulsory c) secondary   8. Every lesson lasts -------- minutes.  a) thirty b) fifty five c) forty five   9. Учебный план a) curriculum b) comprise c) compulsory  10. Primary and secondary schools together comprise ---------years of study.  a) ten b) eleven c) twelve 
Answers : : 1- C 6- A 2- B 7-B 3- C 8-C 4- A 9- A  5-C 10-B  Answers: Marks: “ 9-10” 5 “ 7-8” 4 “ 5-6” 3

Answers :

:

1- C 6- A

2- B 7-B

3- C 8-C

4- A 9- A

5-C 10-B 

Answers: Marks:

9-10” 5

7-8” 4

5-6” 3

Conclusion

Conclusion

Exercise VI p 69 Write about your primary school using the new words.   Hometask: Evaluation: Thanks to all of you! Your marks for today’s lessons are: ...

  • Exercise VI p 69
  • Write about your primary school using the new words.

Hometask:

Evaluation:

Thanks to all of you! Your marks for today’s lessons are: ...

Thank you for the lesson! You may be free, good bye!

Thank you for the lesson!

You may be free, good bye!


Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Презентации

Целевая аудитория: 8 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Презентация к уроку английского языка на тему "Schools in Kazakhstan"

Автор: Миргалеева Раушан Толбаевна

Дата: 07.01.2017

Номер свидетельства: 376316

Похожие файлы

object(ArrayObject)#852 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(101) "Разработка урока по английскому языку "Kazakhstan is my Motherland" "
    ["seo_title"] => string(67) "razrabotka-uroka-po-anghliiskomu-iazyku-kazakhstan-is-my-motherland"
    ["file_id"] => string(6) "210815"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1431504488"
  }
}
object(ArrayObject)#874 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(63) "Конспект урока на тему "Seasons of the year""
    ["seo_title"] => string(44) "konspiekt-uroka-na-tiemu-seasons-of-the-year"
    ["file_id"] => string(6) "247425"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1446558755"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства