kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Презентация к уроку английского языка по теме "национальная кухня стран изучаемого языка"

Нажмите, чтобы узнать подробности

Данная презентация может быть использована на уроках по темам "Еда", "национальная кухня стран изучаемого языка"

Вы уже знаете о суперспособностях современного учителя?
Тратить минимум сил на подготовку и проведение уроков.
Быстро и объективно проверять знания учащихся.
Сделать изучение нового материала максимально понятным.
Избавить себя от подбора заданий и их проверки после уроков.
Наладить дисциплину на своих уроках.
Получить возможность работать творчески.

Просмотр содержимого документа
«Презентация к уроку английского языка по теме "национальная кухня стран изучаемого языка"»

TRADITIONAL SCHOTISH DIISHES

TRADITIONAL

SCHOTISH

DIISHES

Cock-a-Leekie Soup Ingredients

Cock-a-Leekie Soup

Ingredients

  • 1 (2 3/4-pound) free-range fresh whole chicken
  • 12 medium leeks, well-washed and cut to 1-inch lengths, divided
  • 4 ounces long-grain rice, washed
  • 3 to 4 medium carrots, peeled and grated
  • Salt, to taste
  • Ground black pepper, to taste
  • Chopped fresh parsley
Traditional Scottish Porridge   Ingredients

Traditional Scottish Porridge

Ingredients

  • 4 ounces rolled oats, about 1 cup plus 3 tablespoons
  • 9 1/2 ounces water, or milk, about 1 cup plus 3 tablespoons
  • 1 pinch kosher salt
  • 2 to 3 tablespoons maple syrop, brown sugar, or golden syrup, plus 1 teaspoon jam or berries, and fresh cream, for serving
Traditional Scottish Cullen Skink Ingredients

Traditional Scottish Cullen Skink

Ingredients

  • 2 1/2 cups milk
  • 1/4 cup parsley sprigs, leaves and stalks separated, more leaves for garnish
  • 1 bay loaf
  • 1 pound smoked haddock fillet, preferably not dyed
  • 2 ounces (4 tablespoons) unsalted butter
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 8 ounces store-bought or homemade mashed potato, about 1 to 1 1/2 cups
  • Kosher salt, to taste
  • Freshly ground black pepper, to taste
  • Crusty bread, for serving, optional
All About Traditional Cornish Pasty   Ingredients For the Pastry: 1 cup all purpose flour  1 pinch salt 2 ounces cold butter (or half lard and half butter), cubed 2 to 3 tablespoons cold water For the Filling:

All About Traditional Cornish Pasty

Ingredients

For the Pastry:

  • 1 cup all purpose flour 
  • 1 pinch salt
  • 2 ounces cold butter (or half lard and half butter), cubed
  • 2 to 3 tablespoons cold water

For the Filling:

  • 1/2 cup cubed skirt steak or rump steak 
  • 1/2 cup 1/4-inch-diced potato
  • 1/2 cup 1/4-inch-diced swede (rutabaga)
  • 1/4 cup finely chopped onion
  • Salt, to taste
  • Freshly ground black pepper, to taste
  • 1 large egg
Traditional Scottish Clootie Dumpling Ingredients

Traditional Scottish Clootie Dumpling

Ingredients

  • 4 ounces (125 grams) suet 
  • 8 ounces (250 grams) all-purpose flour, plus 1 tablespoon for the cloth
  • 4 ounces (125 grams) outmeal 
  • 4 ounces (125 grams) sultanas
  • 4 ounces (125 grams) dried currants
  • 3 ounces (75 grams) granulated sugar
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon ground ginger 
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 2 large eggs, lightly beaten
  • 1 tablespoon golden syrup
  • 1/4 cup milk
  • 1 tablespoon superfine sugar
All-Butter Scottish Shortbread   Ingredients

All-Butter Scottish Shortbread

Ingredients

  • 8 ounces unsalted butter, room temperature
  • 1/2 cup caster sugar, or superfine sugar, more as needed
  • 1 pinch kosher salt
  • 2 cups all purpose, more as needed
  • 3 1/2 ounces cornstarch
Traditional Scottish Cranachan    Ingredients

Traditional Scottish Cranachan

Ingredients

  • 1/4 cup (55 grams) steel-cut oats, pinhead oats, or rolled oats
  • 1 1/2 cups (250 grams) fresh raspberries, Scottish if possible, divided
  • 2 cups (475 milliliters) heavy cream, or double cream
  • 3 tablespoons malt whisky, good quality, optional
  • 1 tablespoon honey, or Scottish honey, more for serving, optional
Traditional Haggis, Tatties, and Neeps   Ingredients

Traditional Haggis, Tatties, and Neeps

Ingredients

  • 2 1/2 to 3 1/2 pounds haggis
  • 1 1/4 pounds potatoes, peeled and coarsely chopped
  • 1/2 teaspoon sea salt, divided
  • 4 tablespoons (2-ounces) unsalted butter, divided
  • 1/4 cup milk, divided
  • 1 pinch freshly grated nutmeg
  • Freshly ground black pepper, to taste
  • 1 1/4 pounds turnips, peeled, and coarsely chopped


Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Презентации

Целевая аудитория: 10 класс

Автор: Торочкова Ирина Александровна

Дата: 21.05.2025

Номер свидетельства: 670268

Похожие файлы

object(ArrayObject)#863 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(81) "Разработка открытого урока "Британская еда" "
    ["seo_title"] => string(44) "razrabotka-otkrytogho-uroka-britanskaia-ieda"
    ["file_id"] => string(6) "142894"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1418388883"
  }
}
object(ArrayObject)#885 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(104) "Прикладной курс по английскому языку "Хочу знать больше" "
    ["seo_title"] => string(59) "prikladnoi-kurs-po-anghliiskomu-iazyku-khochu-znat-bol-shie"
    ["file_id"] => string(6) "105066"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(12) "planirovanie"
    ["date"] => string(10) "1402813771"
  }
}


Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Проверка свидетельства