kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку для 5-6 классов

Нажмите, чтобы узнать подробности

Олимпиада содержит четыре тестовых задания, направленных на проверку знаний по грамматике и лексике английского языка. 

Просмотр содержимого документа
«Задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку для 5-6 классов»

Задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку для 5 – 6 классов


(Максимальный балл – 32)



  1. Read the text and choose the right form from the variants below.


Eddy … (1) green and very tall. He has yellow eyes, black hair and a small nose. He also has enormous hands and … (2). He isn’t pretty. In fact, he’s very ugly and people … (3) him a monster. They are afraid of him and always run away … (4) they see him. But Eddy isn’t bad! He is an intelligent man and he loves reading. He has … (5) of books in his little house.

He likes writing stories. He sells his stories … (6) make money. He also likes … (7) his computer and the Internet to write people. They don’t know that he is ugly and they enjoy his letters.

Eddy enjoys gardening. There are a lot of vegetables, fruit trees and roses in … (8) big garden. He puts bread out in the garden for the birds so there are a lot of birds too. They … (9) afraid of him. In this way, Eddy feels … (10).


1) A. is B. are C. am

2) A. foot B. feet C. foots

3) A. calls B. write C. call

4) A. when B. how C. by

5) A. much B. lot C. a lot

6) A. by B. for C. to

7) A. gaming B. using C. eating

8) A. his B. him C. at

9) A. not be B. are not C. is not

10) A. happiest B. happier C. the happiest


  1. Complete the dialogue.


E is for Eddy, B is for Betty (Eddy’s pen pal)

B: Hello, Eddy!

E: Hi, Betty!

B: Where are you from?

E: I … (11) England.

A. am from B. born in C. is from


B: How old are you?

E: I am … (12).

A. fifteen old B. fifteen years old C. fifth



B: Do you go to school?

E: No, I … (13).

A. am not B. is not C. do not


B: Have you got any pets?

E: Yes, I have … (14).

A. a birds B. birds C. birdes


B: What is your hobby?

E: I like … (15).

A. garden B. gardening C. people


B: Do you write stories?

E: Yes, I do and sell … (16).

A. they B. them C. him


B: What do you write about?

E: I write about different … (17).

A. animals B. animal C. animalz


B: I want to read them!

E: I can send them … (18).

A. by you B. from you C. to you


  1. Choose the correct explanation for the words given below.


19) enormous =

A. very big B. hungry C. stupid


20) ugly =

A. beautiful B. pretty C. not beautiful


21) afraid =

A. scared B. sad C. nice


22) intelligent =

A. stupid B. kind C. smart


23) garden =

A. house B. roof C. flower yard


24) shop =

A. flat B. house C. store



25) in this way =

A. why B. so C. there



26) bad =

A. good B. not good C. not pretty




4. Match English and Russian equivalents of the proverbs.


27) Better late than never. A. Один в поле не воин.

28) Honesty is the best policy. B. Лучше меньше да лучше.

29) The early bird catches the worm. C. Лучше поздно, чем никогда.

30) No man is an island. D. Тайное становится явным.

31) Do a little well and you do much. E. Кто рано встает, тому бог дает

32) Still waters run deep. F. В тихом омуте черти водятся.






























Keys



Task 1.

1A 2B 3C 4A 5C 6C 7B 8A 9B 10B


Task 2.

11A 12B 13A 14B 15B 16B 17A 18C


Task 3.

19A 20C 21A 22C 23C 24C 25B 26B


Task 4.

27С 28D 29E 30A 31B 32F





Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 5 класс

Автор: Гармаш Лариса Николаевна

Дата: 13.06.2019

Номер свидетельства: 514698

Похожие файлы

object(ArrayObject)#850 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(150) "Задания школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку"
    ["seo_title"] => string(76) "zadaniiashkolnoghoetapavsierossiiskoiolimpiadyshkolnikovpoanghliiskomuiazyku"
    ["file_id"] => string(6) "337182"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1468065061"
  }
}
object(ArrayObject)#872 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(125) "Задания школьного этапа олимпиады по английскому языку для 9 класса "
    ["seo_title"] => string(73) "zadaniia-shkol-nogho-etapa-olimpiady-po-anghliiskomu-iazyku-dlia-9-klassa"
    ["file_id"] => string(6) "147327"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(7) "prochee"
    ["date"] => string(10) "1419357337"
  }
}
object(ArrayObject)#850 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(202) "Материалы для проведения школьного этапа Всероссийской олимпиады школьников по английскому языку в 6 классе. "
    ["seo_title"] => string(119) "matierialy-dlia-proviedieniia-shkol-nogho-etapa-vsierossiiskoi-olimpiady-shkol-nikov-po-anghliiskomu-iazyku-v-6-klassie"
    ["file_id"] => string(6) "235675"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1443791634"
  }
}
object(ArrayObject)#872 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(27) "олимпиада 5-6 кл"
    ["seo_title"] => string(16) "olimpiada-5-6-kl"
    ["file_id"] => string(6) "316614"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1460120613"
  }
}
object(ArrayObject)#850 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(42) "School Contest for English Learners Form 9"
    ["seo_title"] => string(42) "school-contest-for-english-learners-form-9"
    ["file_id"] => string(6) "247550"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1446571492"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства