kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Test jaxon tarixi

Нажмите, чтобы узнать подробности

Jaxon yarixi fanidan 11-sinf oquvchilari uchun

Просмотр содержимого документа
«Test jaxon tarixi»




Tarix 11-sinf uchun

1.SSSRning tarqalib ketishi bilan qanday model barham topdi?

A”Kichik urushlar”. B”Ikki qutbli dunyo”. C.”Sotsializm”.D”Sovuq urush.

2.”Merkel davri” nomi bilan mashhur bo’lgan tarixiy davr qaysi davlatda sodir bo’igan? A AQSH. B.GFR. C.Rossiya. D.Fransiya.

3 Buyuk Britaniya bosh vaziri Devid Kemerun 2015-yili bolib o’tgan parlament saylovoidi kampaniyasi nimaga va’da bergan?

A.Referendum o’tkazishga. B.Yevropa Ittifoqidan chiqishga. C.Istefoga chiqishga.

D.Jahon hamjamiyatiga a’zo bo’lishga.

4.Donald Tramp ichki siyosatda nimaga va’da berdi?

AIqtisodiy konyukturaga. B.Narxni tushirishga. CAmerikaning buyukligini tiklashga. D Inqiroz oldini olishga.

5.Turkmaniston qachon mustaqillikka erishdi? A.1991y 16-dekabr. B1991y. 10 yanvar.C1991y 9-sentabr.D.1991y 10 noyabr.

6.Qachondan SSSRsiyosiy birlik sifatida tugatildi?

A1991y.8-avgust B.1991y 8-dekabr. C.1991y 8 noyabr. D.1991y 8-yoktabr

7.MDH da Qirg’iziston oltin qazib chiqarish bo’yicha nechanchi o’rinda ?

A.1. B. 2 C. 3. D. 4.

8.”Yangi iqtisodiy falsafa” siyosati qaysi prezidentiga to’g’ri keladi?

A.J.Bush. B.D Tpamp. C.B. Obama. D.B. Klinton. 9.”AL-Qoida” qaysi shaharda 4 ta terrorchilik aktini amalga oshirdi?

A.Vashington. B Parij. C.Berlin , D. London.

10 . Inson huquqlari umumjahon Dekleratsiyasi qachon qabul qilingan.

A. 1952 yil 15 -iyun B. 1945 yil 24- mart

C. 1948 yil 10-dekabr D. 1948 yil 12- iyul

11. Konstitutsiya o`zida nimalarga asoslanib, qonunlar qabul qilingan?.

A)Milliyan`analar , muqaddas qadriyatlar, xalqaro huquq normalari

B .Xalqaro qoidalar,siyosiy huquq, ijtimoiy huquq

C. Me`yorlar, burchlar, qoidalar

D. Muqaddas qadriyatlar, Xalqaro xuquq.

12 Mamlakatimizda 2012-yil qanday nomlangan?

A. Oila yili B. Sog’lom ona va bola yili

C. Barkamol avlod yili D.Mustahkam oila yili

13. Davlatning o’ziga xos bo’lmagan belgisini aniqlang.

A. Hudud va chegara. B. Davlat apparati

C. byudjetning mavjudligi D. Axloq qoidalarining mavjudligi.











14. 2016-yildan O’zbekistonda kichik biznes va xususiy tadbirkorlik rivojlanishining nechanchi bosqich boshlanadi?

A. 5-bosqich B. 4-bosqich С. 2-bosqich. D.3-bosqich

15. Nima sababdan 2016-2017 yillari Boltiqbo’yi mamlakatlariga NATOning kichik sonli harbiy texnikasi va qo’shinlari joylashtirildi? A) Rossiya ba Belorussiya hamkorligida o’tkazilgan “G’arb - 2017” harbiy mashqlaridari tufayli B) Ukraina inqirozidan keyin Rossiyaning tajovuzkor siyosatidan xavotirga tushgan Boltiqbo’yi davlatlari va NATO rahbarlarining harbiy kuchlarni ko’paytirishi C) Boltiqqbo’yi davlatlarining Ikkinchi jahon urushi davridan qolgan yodgorliklarni yo’q qilish yoki shahar chekasiga ko’chirishi D) Mustaqillikka erishgandan so’ng rusiyzabon ahaoliga mamlakat fuqaroligining berilmaslik siyosatini qo’llanishi tufayli Rossiya bilan munosabatlarining keskinlashuvi

16.XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Rossiya asosan quyidagi qaysi neft mahsulotoni eksport qilardi? A) benzin B) kerosin C) asfalt D) dizel

17.Bugungi kunda O’zbekistonda nechta akademik faoliyat olib bormoqda? A) 103ta B) 73ta C) 63ta D) 83ta

18.1916-yilgi Jizzax qo‘zg‘oloni bostirilgach, nima sababdan uning tinch aholisi cho‘lga haydaladi? A) shaharda o‘lat kasalligi avj olganligi sababli B) aholining qo‘zg‘olonchilarga xayrixoh bo‘lganligi va podsho hukumatiga yordam bermaganligi sababli

C) podsho hukumati qo‘zg‘olon ko‘targan boshqa shaharlarga bu tadbir o‘rnak bo‘lishi sababli D) cho‘l hududini o‘zlashtirish va uni unumdor yerga aylantirish

19.1990-yili sobiq SSSRdan Isroilga 600 ming kishining ko’chishi…? A) Iqtisodiy inqirozga sabab bo’ldi. B) O’zaro ichki urush avj oldi. C) Jadal rivojlanish boshlandi D) Isroil qiyofasini o’zgartirdi.











20.Qachon va qaysi shartnomadan so’ng Sovet Ittifoqi bilan Germaniya o’rtasidagi muno-sabatlar yaxshilanib bordi? A) 1939- yildagi Molotov – Ribbentrop pakti B) 1922 – yilda Rapallo shertnomasi C) 1924 – yildagi Lozanna shartnomasi D) 1925 – yildagi Brian – Kellog pakti

21. Sudlar to’g’risidagi qonun qachon qabul qilingan?

A.2001-yil 14-dekabr B.2000-yil 14-dekabr

C.1997-yil 29-avgust D.1999-yil 10-iyun

22.Ryutaro Xasimoto qanday islohot e’lon qildi? A”olti islohat”. B”Osiyo inqirozidan chiqish”. C”Iqtisodiy barqarorlik”. D.”Yapon iqtisodiy mo’jizasi”.

23.D Tramp tashqi siyosatda qanday siyosat e’lon qildi?

24 Transchegaraviy daryolar qanday daryolar25.Referendum qaysi tildan olingan?

26.1992-yili O’zbekistonda nechta shaharda hokimlar tayinlandi?

27.”Musulmon birodarlar” qanday gurux?

28.SHimoliy Atlantika harbiy bloki bu…?

29. o'zbek taomlaridan qay biri YuNESKO ro'xatiga kiritildI

30..O’zbekiston Prezidenti 2018-yil yanvarda mamlakat tarixida ilk bor xorijiy davlatladagi elchilalari bilan nima o’tkazdi?
























1.B 12.D

2.B 13.D

3.A 14.B

4.C 15.B

5.A 16.B

6.B 17.C

7.C 18.B

8.D 19.C

9.D 20.B

10.C 21.B

11.A 22.A


23. Boshqa davlatlarning ichki islariga aralashmaslik.

24.Bir necha davlat hududidan o’tuvchi daryo.

25.Lotin. ma’lum qilinishi zarur bo’lgan narsa.

26.120ta.

27.Terror.

28.NATO.

29. Palov.

30.Ochiq muloqot.


Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Всемирная история

Категория: Уроки

Целевая аудитория: 11 класс

Скачать
Test jaxon tarixi

Автор: Malikova Xayotxon

Дата: 17.04.2020

Номер свидетельства: 546977

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства