kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Видеоуроки Олимпиады Подготовка к ЕГЭ

2-сынып?а арнал?ан тест тапсырмалары

Нажмите, чтобы узнать подробности

2-сынып?а арнал?ан ?аза? тілі п?нінен тест тапсырмалары. Б?л тест тапсырмасында то?сан бойынша ал?ан білімдері ?амтыл?ан. 

Та?ырыбы: Тест

Ма?саты: а)О?ушыларды? тест тапсырмалар ар?ылы білімдерін ба?алау, тексеру, бекіту.

б)Ойлау, с?йлеу, да?дыларын ?алыптастыру.

 

Просмотр содержимого документа
«2-сынып?а арнал?ан тест тапсырмалары »

2-сынып


ТЕСТ

1. Оқушы құралдарына нелер жатады?

А) тақта, терезе, есік;

B) қалам, қарындаш, дәптер;

C) оқушы, мұғалім, бала;

D) үстел, орындық, парта;

2. Өшіргішпен не істейді?

A) жазады;

B) сызады;

C) оқиды;

D) өшіреді;

3.Кезекші не істейді?

A) сыныпта ойнайды;

B) тақтаны сүртеді;

C) кітап оқиды;

D) ән салады;

4. Бір жылда неше жыл мезгілі бар?

A) 7;

B) 3;

C) 4;

D) 12;

5.Көкөністерді көрсет:

A) алма, жүзім;

B) картоп, қызылша;

C) алмұрт, құлпынай;

D) қарбыз, өрік;

6.Сөйлемді толықтыр: Жаңа жылда адамдар ... безендіреді.

A) шыршамен;

B) шыршада;

C) шыршаға;

D) шыршаны;

7.Дұрысын тап:

A) дәптердер, кітаптер;

B) дәптертер, кітапдар;

C) дәптердар, кітаплар;

D) дәптерлер, кітаптар;

8. Тәуелдік жалғауы бар сөзді тап.

A) отбасым;

B) оқушылар;

C) оқиды;

D) оқулықты;

9. Жіңішке дауыстысы бар сөзді көрсет.

A) тұр;

B) тар;

C) төр;

D) тор;

10. Амандасқанда айтатын сөзді көрсет.

A) Сәлеметсіз бе;

B) Рақмет;

C) Сау болыңыз;

D) Кешіріңіз;

11. Дұрыс аудармасын көрсет: Имя моего отца.

A) әкесінің аты;

B) әкеңнің аты;

C) әкемнің аты;

D) әкенің аты;

12. Тұйық буыны бар сөзді көрсет:

A) аспан;

B) қала;

C) көрікті;

D) жаңбыр;

13. Тиісті сөзді қой: Адам ... ойлайды.

A) баспен;

B) құлақпен;

C) ауызбен;

D) мұрынмен;

14. Дұрыс жауабын тап: Жұмыртқа ... және ... болады.

A) ақ, қоңыр;

B) ақ, көк;

C) сары, жасыл;

D) қызыл, қара;

15. Дұрыс аудармасын тап: вода речки

A) Суы өзеннің;

B) Өзеннің суы;

C) Көлдің суы;

D) Су өзенде;

16. Суық, ыстық сөздері қандай сұраққа жауап береді?

A) қандай?

B) қашан?

C) қалай?

D) қайда?

17. Тиісті әріпті қой: ...зенде к...пір бар.

A) ә;

B) і;

C) ө;

D) ү;

18. Алмұрт қайда өседі?

A) жазда;

B) күзде;

C) бақшада;

D) бақта;

19. «Аяқ» сөзінде неше дыбыс бар?

A) 3 дыбыс;

B) 4 дыбыс;

C) 5 дыбыс;

D) 2 дыбыс;

20. Қыста адамдар қолына не киеді?

A) құлақшын ;

B) етік;

C) қолғап ;

D) пима;


21.Сөйлемнің дұрыс аудармасын көрсет: Сіз Павлодар қаласында тұрасыз ба?

A) Вы живёте в городе Павлодаре;

B) Вы в городе Павлодаре живёте ли ?

C) Он в городе Павлодаре живёт;

D) Ты живёшь в городе Павлодаре?

22.Кімнің? сұрағына жауап беретін сөзді көрсет:

A) торғайдың, қаздың;

B) әкемнің,інімнің;

C) қаланың, көшенің;

D) кітаптың, дәптердің;

23.Дұрыс аудармасын көрсет: в магазин

A) дүкенге;

B) дүкенде;

C) дүкеннен;

D) дүкеннің;

24.Не істейді? сұрағына жауап беретін сөзді көрсет:

A) ойнаймын;

B) сөйлейсіз;

C) тыңдайды;

D) жүгіресің;

25.Не жауады?

A) қар, жаңбыр;

B) жапырақ, ағаш;

C) жел, күн;

D) өзен,көл;






























КІЛТІ: (2-сынып)

1

B

2

D

3

B

4

C

5

B

6

D

7

D

8

A

9

C

10

A

11

C

12

A

13

A

14

A

15

B

16

A

17

C

18

D

19

B

20

C

21

B

22

B

23

A

24

C

25

A










Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Начальные классы

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 2 класс

Скачать
2-сынып?а арнал?ан тест тапсырмалары

Автор: БОЛАТ ГУЛЬДЕН ТАЛГАТОВНА

Дата: 14.01.2015

Номер свидетельства: 154921

ПОЛУЧИТЕ БЕСПЛАТНО!!!
Личный сайт учителя
Получите в подарок сайт учителя


Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства