kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

ЭЛЕКТРОСАТИКА ТАРАУЫНА ТЕСТ ТАПСЫРМАЛАРЫ

Нажмите, чтобы узнать подробности

  • ТАРАУЫНА ТЕСТ ТАПСЫРМАЛАРЫ
  •  

Ток к?шіні? ?лшем бірлігі:

A) Ватт.

  1. ) Ампер.
  2. ) Вольт.
  3. ) Ом.
  4. ) Джоуль.

{Правильный ответ} = В

  1.  

Электр кедергісіні? ?лшем бірлігі:

A) Ватт.

  1. ) Ампер.
  2. ) Вольт.
  3. ) Ом.
  4. ) Джоуль.

{Правильный ответ} = D

  1.  

Кернеуді? ?лшем бірлігі:

A) Ватт.

  1. ) Ампер.
  2. ) Вольт.
  3. ) Ом.
  4. ) Джоуль.

{Правильный ответ} = С

  1.  

Тізбектегі электр зарядыны? орын ауыстыру ж?мысын сипаттайтын физикалы? шама.

A) кедергі.

B) кернеу.

C) ?уат.

  1. ) заряд.
  2. ) кернеулік.

{Правильный ответ} = В

  1.  
  2. = 10 А  ток  t = 10 мин уа?ытта  тасымалдайтын заряд.

A) 3000 Кл.

B) 600 Кл.

C) 6000 Кл.

D) 0,6 Кл.

E) 60 Кл.

  • Правильный ответ} = С
  •  
  • еталл ?ткізгіш бойымен 320 мкА ток а?ып жатыр.?ткізгішті? к?лдене? ?имасы ар?ылы ?р секунд сайын ?тетін электрон.

A).

  1. )
  2. )
  3. )
  4. )

{Правильный ответ} = А

  1.  

Кедергісі R = 5 Ом ?ткізгіштен   t = 1,5 мин уа?ытта Q = 45 Кл электр ?теді. ?ткізгішті? ?штарында?ы кернеу.

A) 25 В.

  1. ) 2,5 В.
  2. ) 250 В.
  3. ) 30 В.
  4. ) 130 В.

{Правильный ответ} = В

  1.  

?зынды?тары бірдей,бір материалдан жасал?ан екі ?ткізгішті? кедергілері мынадай 1 : 2. ?ткізгіштерді? массаларыны? ?атынасы

A) m1=4m2.

B) .

C) m1=2m2.

  1. ) m1 = m2.
  2. ).

{Правильный ответ} = С

  1.  

?зынды?ы  6 м  ?ткізгішті? кедергісі 3 Ом. ?зынды?ы 10 м д?л осындай ?ткізгішті?   кедергісі.

A) 1,8 Ом.

  1. ) 0,5 Ом.
  2. ) 5 Ом.
  3. ) 1,2 Ом.
  4. ) 20 Ом.

{Правильный ответ} = С

  1.  

Ток к?ші 5А, 110 В кернеуге арнал?ан ?ыздыр?ыш элементті? кедергісі.

A) 0,22 Ом.

  1. ) 22 Ом.
  2. ) 550 Ом.
  3. ) 0,045 Ом.
  4. ) 0,55 Ом.

{Правильный ответ} = В

  1.  
  2. езисторды? кедергісін 2 есе арттырып, онда?ы кернеуді 2 есе кемітеді. Осы кезде резистор ар?ылы а?ып жат?ан ток к?ші.

A)  2 есе артады.

  1. ) 4 есе кемиді.
  2. ) 2 есе кемиді.
  3. ) 4  есе артады.
  4. ) ?згермейді.

{Правильный ответ} = В

  1.  

Ток кїші теѕ

A) ґткізгіш арќылы ток жїретін уаќыттыѕ электр мґлшерініѕ ќатынасына

B) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы тасымалданатын электр мґлшері мен уаќыттыѕ ќосындысына

C) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы ќандай да бір уаќыт аралыєында тасымалданатын электр мґлшерініѕ сол уаќыт аралыєыныѕ ќатынасына

D) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы тасымалданєан электр зарядыныѕ уаќытќа кґбейтіндісіне

E) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы ќандай да бір уаќыт аралыєында тасымалданатын электр зарядыныѕ сол уаќыт аралыєыныѕ айырмасына

{Правильный ответ} = С

  1. 13

Ток кїшін аныќтайтын ґрнек

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = А

  1.  

Кернеудіѕ негізгі ґлшем бірлігі.

A) 1 А.

  1. ) 1Ом.
  2. ) 1 Дж.
  3. ) 1 Вт.
  4. ) 1В.

{Правильный ответ} = Е

Просмотр содержимого документа
«ЭЛЕКТРОСАТИКА ТАРАУЫНА ТЕСТ ТАПСЫРМАЛАРЫ »

ЭЛЕКТРОСАТИКА ТАРАУЫНА ТЕСТ ТАПСЫРМАЛАРЫ

001

Ток күшінің өлшем бірлігі:

A) Ватт.

B) Ампер.

C) Вольт.

D) Ом.

E) Джоуль.

{Правильный ответ} = В

002

Электр кедергісінің өлшем бірлігі:

A) Ватт.

B) Ампер.

C) Вольт.

D) Ом.

E) Джоуль.

{Правильный ответ} = D

003

Кернеудің өлшем бірлігі:

A) Ватт.

B) Ампер.

C) Вольт.

D) Ом.

E) Джоуль.

{Правильный ответ} = С

004

Тізбектегі электр зарядының орын ауыстыру жұмысын сипаттайтын физикалық шама.

A) кедергі.

B) кернеу.

C) қуат.

D) заряд.

E) кернеулік.

{Правильный ответ} = В

005

I = 10 А ток t = 10 мин уақытта тасымалдайтын заряд.

A) 3000 Кл.

B) 600 Кл.

C) 6000 Кл.

D) 0,6 Кл.

E) 60 Кл.

{Правильный ответ} = С

006

Металл өткізгіш бойымен 320 мкА ток ағып жатыр.Өткізгіштің көлденең қимасы арқылы әр секунд сайын өтетін электрон.

A) .

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = А

007

Кедергісі R = 5 Ом өткізгіштен t = 1,5 мин уақытта Q = 45 Кл электр өтеді. Өткізгіштің ұштарындағы кернеу.

A) 25 В.

B) 2,5 В.

C) 250 В.

D) 30 В.

E) 130 В.

{Правильный ответ} = В

008

Ұзындықтары бірдей,бір материалдан жасалған екі өткізгіштің кедергілері мынадай 1 : 2. Өткізгіштердің массаларының қатынасы

A) m1=4m2.

B) .

C) m1=2m2.

D) m1 = m2.

E) .

{Правильный ответ} = С

009

Ұзындығы 6 м өткізгіштің кедергісі 3 Ом. Ұзындығы 10 м дәл осындай өткізгіштің кедергісі.

A) 1,8 Ом.

B) 0,5 Ом.

C) 5 Ом.

D) 1,2 Ом.

E) 20 Ом.

{Правильный ответ} = С

010

Ток күші 5А , 110 В кернеуге арналған қыздырғыш элементтің кедергісі.

A) 0,22 Ом.

B) 22 Ом.

C) 550 Ом.

D) 0,045 Ом.

E) 0,55 Ом.

{Правильный ответ} = В

011

Резистордың кедергісін 2 есе арттырып, ондағы кернеуді 2 есе кемітеді. Осы кезде резистор арқылы ағып жатқан ток күші.

A) 2 есе артады.

B) 4 есе кемиді.

C) 2 есе кемиді.

D) 4 есе артады.

E) өзгермейді.

{Правильный ответ} = В

012

Ток кїші теѕ

A) ґткізгіш арќылы ток жїретін уаќыттыѕ электр мґлшерініѕ ќатынасына

B) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы тасымалданатын электр мґлшері мен уаќыттыѕ ќосындысына

C) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы ќандай да бір уаќыт аралыєында тасымалданатын электр мґлшерініѕ сол уаќыт аралыєыныѕ ќатынасына

D) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы тасымалданєан электр зарядыныѕ уаќытќа кґбейтіндісіне

E) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы ќандай да бір уаќыт аралыєында тасымалданатын электр зарядыныѕ сол уаќыт аралыєыныѕ айырмасына

{Правильный ответ} = С

013

Ток кїшін аныќтайтын ґрнек

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = А

014

Кернеудіѕ негізгі ґлшем бірлігі ...

A) 1 А.

B) 1Ом.

C) 1 Дж.

D) 1 Вт.

E) 1В.

{Правильный ответ} = Е

015

Ґткізгіштіѕ кедергісі тјуелді емес ...

A) ґткізгіштіѕ ўзындыєына

B) ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданына

C) ґткізгіштіѕ меншікті кедергісіне

D) ток кїшіне

E) ґткізгіштіѕ ўзындыєына, кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданына, меншікті кедергісіне

{Правильный ответ} = D

016

Кедергініѕ негізгі ґлшем бірлігі ...

A) 1 А.

B) 1 Ом.

C) 1 Дж.

D) 1 Вт.

E) 1 В.

{Правильный ответ} = В

017

Электропар машинасындаєы энергияныѕ тїрленуі

A) механикалыќ энергия электр энергиясына айналады

B) жарыќтыќ энергиясы электр энергиясына айналады

C) ішкі энергия электр энергиясына айналады

D) химиялыќ энергия электр энергиясына айналады

E) электр энергиясы механикалыќ энергияєа айналады

{Правильный ответ} = А

018

Ўзындыєы 100 м кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданы 2 мм2 меншікті кедергісі

0,028 мкОм . м амоний ґткізгіштіѕ кедергісі

A) 1400 Ом.

B) 1,4 Ом.

C) 0,014 Ом.

D) 0,0014 Ом.

E) 14∙10-17Ом.

{Правильный ответ} = В

019

Электр заряды q1=2нКл су тамшысы, заряды q2 = - 4 нКл су тамшысымен ќосылды. Пайда болєан тамшысыныѕ заряды

A) 6 нКл.

B) -1 нКл.

C) 1 нКл.

D) 2 нКл.

E) -2нКл.

{Правильный ответ} = Е

020

Электр заряды q1=2нКл су тамшысы, заряды q2 = - 4 нКл су тамшысымен ќосылды. Пайда болєан тамшы екі (бірдей) теѕ тамшыларєа бґлінді. Осы тамшылардыѕ заряды

A) == 6 нКл.

B) ==-1 нКл.

C) ==3 нКл.

D) =2 нКл =-1 нКл.

E) =-2нКл =1нКл.

{Правильный ответ} = В

021

Ток кїші 30 мкА. Ґткізгіштіѕ кґлденеѕ ќимасы арќылы 1 нс ішінде ґтетін электрондар саны (е =1,6∙10-19Кл)

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = А

022

Кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданы 10 мм2 , ток кїші 5 А, Мыстан жасалєан ґткізгіштегі бос электрондардыѕ жылдамдыєын аныќтаѕдар. Бос электрондардыѕ шоєыры 9 * 1028 м -3

A) 0,35 мм/c

B) 0,24 мм/c

C) 0,035 мм/c

D) 0,024 мм/c

E) 0,028 мм/с

{Правильный ответ} = А

023

Кедергісі R, созылєан жаєдайдаєы, ўзындыєы 2 , электр плитасыныѕ нихромнан жасалєан серіппеніѕ кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданы ...

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = А

024

Ўзындыєы , кґлденеѕ ќимасыныѕ ауданы S мыс ґткізгіштіѕ кедергісі R болса, мыстыѕ меншікті кедергісі ...

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = D

025

Тізбек бґлігіне арналєан Ом заѕыныѕ формуласы ...

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = D

026

Тізбек бґлігіне арналєан Ом заѕыныѕ тўжырымдамасы ...

A) тізбектіѕ бґлігіндегі ток кїші – осы бґліктіѕ ўштарындаєы кернеуге тура пропорционал да, ґткізгіштіѕ кедергісіне кері пропорционал.

B) тізбектіѕ бґлігіндегі ток кїші – ґткізгіштіѕ кедергісіне тура пропорционал да, осы бґліктіѕ ўштарындаєы кернеуге кері пропорционал.

C) ток кїші ґткізгіштіѕ кґлденеѕ, ќимасы арќылы ќандай да бір уаќыт аралыєында тасымалданатын электр мґлшерініѕ сол уаќыт аралыєыныѕ ќатынасына теѕ.

D) ток кїші электр заряды тасымалданатын уаќыттыѕ сол зарядтыѕ шамасына ќатынасына теѕ.

E) ток кїші электр заряды тасымалданатын уаќыттыѕ сол зарядтыѕ шамасына кґбейтіндісіне теѕ.

{Правильный ответ} = А

027

Электр тізбегіндегі ток кїші 2 А теѕ. Электр шамыныѕ кедергісі 14 Ом, шамныѕ кернеуі ...

A) 28 В.

B) 7 В.

C) 0,125 В.

D) 16 В.

E) 2,8 В.

{Правильный ответ} = А

028

Кернеуі 220 В желіге ќосылєан электр плитасыныѕ спиралініѕ кедергісі 55 Ом, спиральдегі ток кїші ...

A) 0,25 А.

B) 0,4 А.

C) 2,5 А.

D) 4 А.

E) 40 А.

{Правильный ответ} = D

029

Шамныѕ ќылы арќылы ґтетін ток кїші 2 А. Шамдаєы кернеу 10 В, ол шам ќылыныѕ кедергісі ...

A) 0,2 Ом.

B) 5 Ом.

C) 2 Ом.

D) 20 Ом.

E) 0,5 Ом.

{Правильный ответ} = В

030

R=6 Ом кедергідегі кернеудіѕ тїсуін аныќтаѕдар, егер 10 с ішінде ол арќылы 3 Кл заряд тасымалданатын болса

A) 0,05 В.

B) 1,8 В

C) 18 В.

D) 0,5 В.

E) 0,25 В

{Правильный ответ} = В

031

Егер кедергісі 120 Ом резистор арќылы 6 А ток ґтетін болса, параллель ќосылєан кедергісі 80 Ом резистор арќылы ґтетін ток кїші

A) 3 А.

B) 6 А.

C) 9 А.

D) 18А.

E) 30 А.

{Правильный ответ} = С

032

Егер кедергіні екі рет азайтќанда ток кїші 3 есе артса тізбек бґлігіндегі керенудіѕ ґзгерісі

A) 6 есе артты

B) 6 есе кеміді

C) 1,5 есе артты

D) 1,5 есе кеміді

E) ґзгермеді

{Правильный ответ} = С

033

Кедергілері R1 = 5 Ом және R2 = 10 Ом екі резистор тізбектей қосылған. Осы резистордағы кернеудің қатынасы.

A) 0,1.

B) 10.

C) 2.

D) 1.

E) 0,5.

{Правильный ответ} = Е

034

Электр тізбегінде төрт электр шамы қосылған (сурет). Бұлардың ішінде параллель қосылғаны

A) Тек 2 және 3 шамдар.

B) Тек 1 және 2 шамдар.

C) 1, 2 және 3 шамдар.

D) Тек 1 және 4 шамдар.

E) Барлық төрт шамлар.

{Правильный ответ} = А

035

Электр тізбегінде төрт электр шамы қосылған (сурет). Бұлардың ішінде тізбектей қосылғаны

A) 2 және 3.

B) 1 және 4.

C) 1, 2 және 3.

D) 1 және 2.

E) 1, 2, 3, 4.

{Правильный ответ} = В

036

Егер R1 = 12 Ом, R2 = 4 Ом болса, ток күшінің қатынасын тап (сурет).

R1

A) 3.

R2

B) 1/3.

C) 1.

D) 1/12.

E) 1/4.

{Правильный ответ} = B

037

Тізбектің толық кедергісін анықта, егер R1 = 6 Ом, R2 = 6 Ом болса (сурет).

R1

A) 12 Ом.

R2

B) 6 Ом.

C) 3 Ом.

D) 18 Ом.

E) 2 Ом.

{Правильный ответ} = С

038

Тізбектің толық кедергісін анықта,егер R1 = 6 Ом, R2 = 6 Ом болса (сурет).

A) 12 Ом.

B) 6 Ом.

C) 3 Ом.

D) 18 Ом.

E) 2 Ом.

{Правильный ответ} = А

039

Кедергілері 10 Ом және 20 Ом екі резистор параллель қосылған. Ондағы кернеудің құлауының қатынасы.

A) 1.

B) 2.

C) 0,5.

D) 10.

E) 20.

{Правильный ответ} = А

040

Ґткізгіштерді тізбектей жалєаєанда тўраќты болатын шама

A) кедергі

B) кернеу

C) ток кїші

D) кедергі жјне кернеу

E) ток кїші жјне кернеу

{Правильный ответ} = С

041

Ґткізгіштерді параллель жалєаєанда тўраќты болатын шама ...

A) кедергі

B) кернеу

C) ток кїші

D) кедергі жјне ток кїші

E) кернеу жјне ток кїші

{Правильный ответ} = В

042

Кедергісі R сымды n бґлікке бґліп, бґліктерді параллель жалєаєанда сымныѕ жалпы кедергісі ...

A) ґзгермейді

B) n есе артады

C) n есе азаяды

D) есе артады

E) есе азаяды

{Правильный ответ} = Е

043

Јрќайсысыныѕ кедергісі 10 Ом бес ґткізгіш бір-бірімен параллель жалєаєандаєы жалпы кедергісі

A) 50 Ом.

B) 10 Ом.

C) 100 Ом.

D) 2 Ом.

E) 500 Ом.

{Правильный ответ} = D

044

Јрќайсысыныѕ кедергісі 10 Ом бес ґткізгіш бір-бірімен тізбектей жалєаєандаєы жалпы кедергісі

A) 50 Ом.

B) 10 Ом.

C) 100 Ом.

D) 2 Ом.

E) 500 Ом.

{Правильный ответ} = А

045

Кедергісі 36 Ом сымды бірнеше бґлікке бґліп оларды параллель жалєаєандаєы жалпы кедергі 6 Ом болу їшін сымды неше бґлікке бґлу керектігін аныќта

A) 36

B) 12

C) 3

D) 6

E) 4

{Правильный ответ} = D

046

Шамасы 12 Ом їш бірдей кедергі берілген олардыѕ кґмегімен алынатын кедергініѕ мјні

A) Ом

B) 4 Ом.

C) 24 Ом

D) 10 Ом

E) Ом.

{Правильный ответ} = В

047

Шамасы 12 Ом їш бірдей кедергі берілген олардыѕ кґмегімен алынатын кедергініѕ мјні

A) Ом

B) 8 Ом.

C) 36 Ом

D) 24 Ом.

E) Ом.

{Правильный ответ} = С

048

Электр пешінің қуаты 600 Вт. Пеш 5 мин жұмыс істегенде жұмсалатын энергия.

A) Дж.

B) Дж.

C) 300 Дж .

D) 3000 Дж.

E) 30 Дж.

{Правильный ответ} = А

049

Әрқайсысы 220 В кернеуге арналған екі шам берілген.Бұл шамдардың қуаты

Р1 = 200 Вт, Р2 = 100 Вт. Осы шамдардың электр кедергісінің қатынасы.

A) R2 = 4R1.

B) R1 = R2.

C) R2 = 2R1.

D) R1 = 4R2.

E) R1 = 2R2.

{Правильный ответ} = C

050

Шамда көрсетілген ток күші 0,25 А және кернеуі 6 В. Шамның қуаты.

A) 12 Вт.

B) 1,5 Вт.

C) 0,75 Вт.

D) 0,08 Вт.

E) 2,25 Вт.

{Правильный ответ} = В

051

Электр тогы жұмысының формуласы:

A) А = mgh.

B) .

C) .

D) .

E).

{Правильный ответ} = C

052

Ұштарындағы кернеуі 5 В өткізгіштен 100 Кл заряд өтті. Токтың жұмысы.

A) 5 Дж.

B) 0,5 Дж.

C) 500 Дж.

D) 5000 Дж.

E) 50 Дж.

{Правильный ответ} = C

053

220 В арналған электр шамын, 110 В ток көзіне қосамыз. Шамның кедергісі өзгермейді деп алып, қуатын салыстыр.

A) 2 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) Өзгермейді.

{Правильный ответ} = D

054

Джоуль-Ленц заѕыныѕ формуласы

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = D

055

Электр ќуатыныѕ ґлшем бірлігі

A) 1 В.

B) 1 А.

C) 1 Дж.

D) 1 Вт.

E) 1 с.

{Правильный ответ} = D

056

Электр тоєыныѕ ќуатын аныќтайтын формула

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ} = Е

057

Кернеуі 200 В жјне ток кїші 2 А, 2 минуттаєы электр плитасындаєы токтыѕ жўмысы

A) 48 кДж.

B) 800 Дж.

C) 200 Дж.

D) 3,3 Дж

E) 0,05 Дж.

{Правильный ответ} = А

058

Кернеуі 5 В, ток кїші 0,01 А ќозєалмайтын ґткізгіште 20 минутта бґлініп шыєатын жылу мґлшері

A) 1 Дж.

B) 10 Дж

C) 60 Дж.

D) 1 кДж.

E) 60 кДж.

{Правильный ответ} = С

059

Ток кїші 4 есе артќанда, кедергісі тўраќты резисторда уаќыт бірлігінде бґлініп шыєатын жылу мґлшері

A) 4 есе артады

B 4 есе кемиді

C) 16 есе артады

D) 16 есе кемиді

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = С

060

Кедергі 3 есе артќанда уаќыт бірлігінде ґткізгіштіѕ ўштарындаєы кернеу тўраќты болєан жаєдайда, ґткізгіште бґлініп шыєатын жылу мґлшері

A) 3 есе артады

B) 3 есе кемиді

C) 9 есе артады

D) 9 есе кемиді

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = В

061

Егер шамыныѕ оныѕ ўштарындаєы кернеу 5 есе азайса, онда электр ќуаты (шамныѕ кедергісі тўраќты)

A) 5 есе кемиді

B) 5 есе артады

C) 25 есе кемиді

D) 25 есе артады

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = С

062

Егер ґткізгіш арќылы ґтетін ток 1А-ден 3 А-ге дейін артса, онда кедергісі

10 Ом ґткізгіштіѕ ќуаты

A) 9 есе артады

B) 9 есе кемиді

C) 3 есе артады

D) 3 есе кемиді

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = А

063

Ток кїші тўраќты 2А. Егер кедергісі 10 Ом-нан 5 Ом-єа дейін кемитін болса, онда ќуат

A) 2 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) ґзгермейді.

{Правильный ответ} = В

064

Ќуаты 300 Вт электр їтігініѕ кїйіп кеткен спиралініѕ ј-ін ќысќартќаннан кейін оныѕ ќуаты

A) 75 Вт.

B) 400 Вт

C) 1200 Вт.

D) 18,75 Вт

E) 20 Вт

{Правильный ответ} = В

065

8 саєат бойы жўмыс істейтін сварка агрегатыныѕ ќолданєан электр энергиясыныѕ ќўнын аныќтаѕдар. Егер оныѕ клеммаларындаєы кернеуі 100 В, ал ток кїші 200 А. (1 кВт·сає электр энергиясыныѕ ќўны 4 теѕге)

A) 64 теѕге.

B) 6400 теѕге.

C) 640 теѕге.

D) 6,4 теѕге.

E) 0,64 теѕге

{Правильный ответ} = С

066

Екі бірдей электр суќайнатќыш ток кґзіне алдымен тізбектей, екінші ретте параллель жалєанды. ПЈК-іѕ артыќ болу жаєдайы

A) бірінші жаєдайда

B) екінші жаєдайда

C) екі жаєдайда да бірдей

D) јр тїрлі болуы мїмкін

E) ПЈК тізбектей немесе параллель жалєастыруєа тјуелді емес

{Правильный ответ} = А

067

Ўзындыєы ℓ0, ал диаметрі d0 цилиндр пішінді ґткізгіш ток кґзіне жалєанєан. Бўл жаєдайдаєы оныѕ ќуаты P0. Осы ток кґзіне заты алдыѕєы цилиндрдегіндей, біраќ ўзындыєы ℓ = 4ℓ0 жјне диаметрі d=2d0 цилиндр пішінді екінші ґткізгіш жалєанєан, осы ґткізгіштегі P ќуатты аныќтаѕыз

A) P = P0.

B) P =2P.

C) .

D) .

E)

{Правильный ответ} = А

068

Егер кедергі 10-нан 20 Ом-єа дейін артса кернеуі тўраќты болєан жаєдайда кедергініѕ ќуаты

A) 2 есе артады

B) 2 есе кемиді

C) 4 есе артады

D) 4 есе кемиді

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = В

069

1 А ток ґтетін кедергіде 3 с ішінде 30 Дж жылу мґлшері бґлінеді. Осы кедергі арќылы 2 с-та 2 А ток ґткенде бґлінетін жылу мґлшері

A) 40 Дж.

B) 60 Дж.

C) 80 Дж.

D) 120 Дж.

E) 90 Дж

{Правильный ответ} = С

070

Электрплитаныѕ кїйіп кеткен сымын жґндегенде, оныѕ біршама ќысќарєаны аныќталды. Осы кезде электрплитаныѕ бґліп шыєаратын жылу мґлшері

A) артады

B) кемиді

C) алдымен артады, сосын кемиді

D) алдымен кемиді, сосын артады

E) ґзгермейді

{Правильный ответ} = А

071

10 Кл электр заряды орын ауыстырғанда сыртқы күш 120 Дж жұмыс жасаса, электр энергия көзінің ЭҚК-і.

A) 12 В.

B) 1200 В.

C) 0,83 В.

D) 120 В.

E) 8,3 В.

{Правильный ответ} = A

072

Сыртқы кедергі 3,9 Ом болғанда тізбектегі ток күші 0,5 А, ал сыртқы кедергі

1,9 Ом болғандағы ток күші 1 А болса, ток көзінің ішкі кедергісі мен ЭҚК-і.

A) 0,1 В; 2 Ом.

B) 0,2 В; 1 Ом.

C) 0,4 В; 2 Ом.

D) 2 В; 0,4 Ом.

E) 2 В; 0,1 Ом.

{Правильный ответ} = E

073

Аккумулятор батареясының ЭҚК-і 12 В, тізбектегі ток күші 4 А, ал ұштарындағы кернеу 11 В. Қысқа тұйықталудағы ток шамасы.

A) 4,8 А.

B) 60 А.

C) 48 А.

D) 2,4 А.

E) 24 А.

{Правильный ответ} = C

074

Металдардан электр тогы өткенде байқалатын құбылыс

A) тек жылулық

B) тек магниттік

C) тек химиялық

D) жылулық және магниттік

E) жылулық және химиялық

{Правильный ответ}= D

075

Газдардаѓы электр тоѓын тасымалдаушылар

A) электрондар мен оњ иондар

B) оњ жєне теріс иондар

C) электрондар мен оњ жєне теріс иондар

D) электрондар

E) электрондар мен теріс иондар

{Правильный ответ} = С

076

Катодты сєуле дегеніміз – катодтан тез ±шатын ... аѓыны.

A) электрондардыњ

B) протондардыњ

C) фотондардыњ

D) иондардыњ

E) нейтрондардыњ

{Правильный ответ} = А

077

Термоэлектронды эмиссия дегеніміз

A) катодта заттыњ бµліну процессі.

B) электрондармен бос орындытолтыру процесі.

C) металдардыњ электрондарды ж±ту процессі

D) жеткілікті жоѓары температурада электрондардыњ металдан ±шып шыѓу ќ±былысы.

E) элктрондардыњ баѓытталѓан ќозѓалысы.

{Правильный ответ} = D

078

Кернеуге жалѓанѓан жєне катодтыњ ќыздырылѓан жаѓдаында диодтары электрондардыњ катодтан анодќа ќарай ќозѓаласыныњ сипатамасы...

A) электрондардыњ ќозѓалысы бірќалыпты

B) электрондардыњ ќозѓалысы ‰демелі

C) электрондар бірќалыпты шењбер бойымен ќозѓалады

D) электрондар бірќалыпты спираль бойымен ќозѓалады

E) электрондар парабола бойымен ќозѓалады

{Правильный ответ} = В



Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Физика

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 9 класс

Скачать
ЭЛЕКТРОСАТИКА ТАРАУЫНА ТЕСТ ТАПСЫРМАЛАРЫ

Автор: Хамитова Лунара Максотовна

Дата: 06.04.2015

Номер свидетельства: 197654

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства