kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Basketball legends

Нажмите, чтобы узнать подробности

basketball legends vjb

 bnbnbnbnb kljkjcxfzsZSzxcfgfvhjk.lk,.mnbvhndszdxcxvbjkuydfsgxcbvnm,.mnbvc

Просмотр содержимого документа
«Basketball legends»

Тест

  1. Аорта қақпашасының белгілері?

А. Физикалық күш, тахикардия, сторофантин, аяғында үнемі ісіну

Б. Жасылдаушы стрептококк, қақапашалардың протезін қою, тұз және сұйықтық шектелген

В. Температура жоғары болуы, сойлегенде күшеюі, аяғында кешке қарай ісінулер

Г. Стенокардия, жүрек қағуы, талып қалу, ұйқы артерияларының күшеюі

2) Жүрек ұшының түрткісі төмен солға қарай неше қабырға?

А. 4-5

Б. 7-8

В. 9-8

Г. 6-7

3) Созылмалы қан айналымының 3-і кезеңі?

А. Қалыпты физикалық күш түсккенде ентігу және тахикардия, аяғында кешке қарай ісінулер

Б. Ентігу, тыныштықта тахикардия, тамақтан соң, сөйлегенде күшейеді, денесі түгел ісінген, асцитн бауыры ұлғайған

В. Сәл физикалық күш түссе ентігу, тахикардия, аяғында үнемі ісінулер яғни ішінде, белінде, бетінде де, бауыры үлкен

Г. Эндокардтың патогендіммикроорганизмдермен жаралы-полипті зақымдануы

4) Науқастың 4-ші күтімі жайлы (созылмалы қан айналым шамасыздығы)?

А. Пульсті санау, температураны өлшеу

Б. Диета сақтау және далаға шықпау

В. Тыныштандыру дәрілері, қосымша өмек шақыру

Г. Инфекциялы, имунды басқа себептер

5) Эндокардит дегеніміз не?

А. Ауруханалық ем 1,5 ай

Б. Дене қызуының көтерілуі, қалтырау, ал төмендешгенде ағыл тегіл терлеу

В. Жүректің ішкі қабатының қабынуынан болатын зақымдануы

Г. Дизентоксикациялық ем, глюкокортиклоидтық ем

6) Инфекциялық эндокардит дегеніміз не?

А. Жүректің ішкі қабатының қабынуынан болатын зақымдануы

Б. Эндокардттың патогенді микроорганизмдермен жаралы-полипті зақымдануы

В. Қалыпты физикалық күш түскенде ентігу және тахикардия

Г. Науқас төсек тартып жатқанда қолданылатын ем шаралардың еш қайсысы дұрыс емес екенін көрсету жағдайы

7) Патогенезінің біріншілігі?

А. Ақаулардың үсті-үстінде пайда болуы

Б. Бұдан бұрын сау эндокардтың зақымдануы

В. Қоздырғыш сыртқы ортадан организмге түрлі жолдармен түсуі

Г. Жасылдаушы стрептококк, сары және ақ түсті стафиликокк

8) Клиникасына кішкене сипаттама?

А. Септицемия, қабыну синдромы, интоксикациялық, иммундық бұзылыс тағы да басқалары

Б. Негізгісі антибактериялық ем, гепарин 5000 бірліктен

В. Дизентоксикациялық ем, глюкокортикоидтық ем т.б

Г. Қалыпты физикалық күш түскенде ентігу және тахикардия, аяғында кешке қарай ісінулер

9) Клиникасының ең басты себебі?

А. Ден қызуының көтерілуі, қалтырау, ал төмендегенде талып қалу, өзін жайсы сезіну

Б. Дене қызуының көтерілуі, қалтырау, ал төмендегенде басы ауырып жадынан айырылу

В. Дене қызуыныі көтерілуі, қалтырау, ал төмендегенде- ағыл-тегіл терлеу

Г. Интоксикациялық бұзылыстар, әлсіздік, ағыл-тегіл терлеу, бастың ауыруы, тәбеттің қашуы

10) Біріншілік эндокардитте ең алдымен не зақымданады?

А. Қолқа қақпағы

Б. Жүрек тамырлары

В. Асқазан

Г. Іш құрылыс











































Тест кілті.

  1. Г

  2. Г

  3. Б

  4. А

  5. В

  6. Б

  7. Б

  8. А

  9. В

  10. А


Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Уроки

Целевая аудитория: 9 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Basketball legends

Автор: Zhakypber Baglan

Дата: 10.02.2019

Номер свидетельства: 499233

Похожие файлы

object(ArrayObject)#850 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(85) "Жастарды? бос уа?ыты ж?не оларды? с?йікті істері"
    ["seo_title"] => string(53) "zhastardyn-bos-uak-yty-zh-nie-olardyn-suiikti-istieri"
    ["file_id"] => string(6) "266559"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1450187916"
  }
}
object(ArrayObject)#872 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(98) "Жас?спірімдерді? бос уа?ыты ж?не оларды? с?йікті істері"
    ["seo_title"] => string(53) "zhasospirimdierdinbosuakytyzhnieolardynsuiiktiistieri"
    ["file_id"] => string(6) "266618"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "uroki"
    ["date"] => string(10) "1450194831"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства