kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Страноведческий тест для СПО (1 курс)

Нажмите, чтобы узнать подробности

Test (1курс  2 семестр)

Variant I.

Выберите правильный вариант ответа.

  1. What age do children in Britain go to school at?
  1. 5   b) 4   c) 6
  1. Over 85 % of secondary school pupils attend … .
  1. grammar schools     b) nursery schools    c) comprehensive schools  
  1. The USA is washed by … .
  1. one ocean    b) two oceans     c) three oceans
  1. The Great Lakes are situated in …  .
  1. Russia   b) the USA   c) the UK   d) China
  1. The United States of America is headed by … .
  1. the President   b) a monarch   c) the State Duma   d) by people
  1. The Capitol is the place where … .
  1. the President lives   b) the Congress meets   c) the library of Congress is situated   d) people can have a rest
  1. The climate of Great Britain is … the whole year round.
  1. mild   b) cold   c) rainy   d) frosty
  1. Great Britain is a country with … cultural traditions and customs.
  1. old   b) new   c) modern   d) international
  1. The oldest and the most famous universities of Great Britain are … universities.
  1. Manchester & Liverpool   b) Oxford & Cambridge   c) London & Edinburgh   d)Belfast & Cambridge
  1.  Hyde Park is situated in … .
  1. Newcastle   b) Cambridge   c) Bristol   d) London
  1. St. Paul’s Cathedral was built by … .
  1. Christopher Wren   b) Sir Benjamin Halt   c) Rastrelly
  1.  Moscow stands on the … river.
  1. Neva   b) Lena   c) Moskva   d) Kuban
  1. The President of the USA is elected for a … term.

a) 4 year   b) 5 years   c) 6 years   d) 8 years

  1. The prince Yuri Dolgoruky founded Moscow in … .
  1. 1140   b) 1147   c) 1250   d) 1380
  1.  … is the heart of  Moscow.
  1. Manezhnaya square   b) Trafalgar square   c) Red Square   d) Victory square
  1.  … stands at one end of Red Square.
  1. St. Paul’s Cathedral   b) St. Basil’s Cathedral   c) the Hermitage           

d) St. Alexander’s Cathedral

  1. The 22nd Olympic Games were held in 1980 in … .
  1. London   b) Leningrad   c) Moscow   d) Canberra
  1. The President of Russia is elected for a … term.
  1. 4 year   b) 5 year   c) 6 year   d) 8 year
  1.  Moscow is a port of… seas.
  1. 3   b) 4   c) 5   d) 6
  1.  The UK is washed by the … ocean.
  1. Pacific   b) Atlantic   c) Arctic   d) Indian
  1. There are … states in the USA.
  1. 50   b) 49   c) 51   d) 52
  1. Great Britain is separated from the continent by … .
  1. the Pacific ocean   b) the Irish sea   c) the Bristol Channel   d) the English Channel
  1. The head of the UK is … .
  1. the Prime Minister   b) the President   c) the Queen   d) the Speaker
  1.  The Union Jack is … .
  1. the flag of the UK   b) the flag of Scotland   c) the flag of Wales        

d) the flag of England

  1.  A red rose is a symbol of … .
  1. England   b) Scotland   c) Wales   d) Northern Ireland
  1.  The school year in Great Britain is usually divided into … terms.
  1. 2   b) 3   c) 4   d) 5
  1. Christmas Day in Great Britain is celebrated on the 25th of … .
  1. December   b) January   c) February   d) March
  1. The Statue of Liberty is situated on Liberty Island in … Harbour.
  1. Washington   b) New York   c) Los Angeles   d) Olympia
  1. A new National Emblem of Russia is a … .
  1. two-headed eagle   b) matryoshka   c) a red star   d) a red flag
  1.  … is the biggest bell in Britain.
  1. the Clock   b) the Clock Bell   c) Big Ben

Keys to test ( 1курс  2 семестр) Variant I

1

a

11

a

21

a

2

c

12

c

22

d

3

c

13

a

23

c

4

b

14

b

24

a

5

a

15

c

25

a

6

b

16

b

26

b

7

a

17

c

27

a

8

a

18

c

28

b

9

b

19

c

29

a

10

d

20

b

30

c

Test (1курс 2 семестр)

VariantII.

Выберите правильный вариант ответа.

  1. The Russian Federation is the … country of the world.
  1. largest   b) smallest   c) longest   d) coldest
  1. Russia is situated in … .
  1. Europe and Asia   b) America and Australia   c) the West of Europe     

d) in the East of Asia

  1. The Volga is the … river in Europe.
  1. longest   b) shortest   c) most powerful
  1. The Yenisey and the Lena flow from …
  1. the north to the south   b) the south to the north   c) the east to the west 

d) the west to the east

  1. Russia is very rich in … .
  1. deserts   b)mineral resources   c) icebergs
  1. The capital of Russia is … .
  1. St. Petersburg   b) Moscow   c) Kiev   d) Voronezh
  1. The national flag of Russia is a tricolor with … stripes.
  1. white, blue and red   b) blue, red and white   c) red, white and blue      

d) red, blue and white

  1. The USA is situated on the … American continent.
  1. North   b) South
  1. In the south the USA have borders with … .
  1. Canada   b) Mexico   c) Brazil   d) Italy
  1. In the north the USA have borders with … .
  1. New Zealand   b) Canada   c) the UK   d) France
  1. The capital of the USA is … .
  1. New York   b) Washington DC   c) London   d) Chicago
  1. The USA is a … .
  1. monarchy   b) a parliamentary republic   c) colony of the UK
  1. There are … political parties in the USA.
  1. 2   b) 3   c) 4   d) 5
  1. America was discovered by … .
  1. Christopher Columbus   b) Amerigo de Visputchi   c) James Cook
  1. The residence of the USA president is in … .
  1. the White House   b) Downing Street   c) Petrovsky Street
  1. The first American President was … .
  1. George Washington   b) Thomas Jefferson   c) Abraham Lincoln
  1. In November American people celebrate …
  1. Columbus Day   b) Thanksgiving Day   c) Mother’s Day   d) Christmas
  1.  American people celebrate Independence Day on … .
  1. the 4th of July   b) the 4th of August   c) the 4th of September
  1. Christmas is celebrated on the 25th of … in the USA .
  1. January   b) November   c) December
  1.  “All Lovers Day” is celebrated on the 14th of … .
  1. January   b) February   c) March
  1. The UK is situated … .
  1. on the British Isles   b) in Europe   c) on the North American continent
  1. The UK consists of … countries.
  1. 2   b) 3   c) 4   d) 5
  1. The capital of the UK is … .
  1. London   b) Liverpool   c) Manchester   d) Newport
  1. Great Britain is a … .
  1. constitutional monarchy   b) parliamentary republic
  1.  There are … main political parties in Great Britain.
  1. 2   b) 3   c) 4   d) 5
  1. London is situated on the … river.
  1. Siena   b) Thames   c) Moscow   d) Tyne
  1.  The oldest part of London is … .
  1. Westminster   b) the West End   c) the East End   d) the City
  1.  The main clock of the UK is … .
  1. Big Ben   b) the clock of the Spasskaya tower   c) Green Apple
  1.  English people like to speak about …
  1. food   b) weather   c) picnics   d) rains
  1.  The national kind of sport in the UK is … .
  1. football   b) basketball   c) rugby

Keys to test (1курс  2семестр) Variant II

1

a

11

b

21

a

2

a

12

b

22

c

3

a

13

a

23

a

4

b

14

a

24

a

5

b

15

a

25

a

6

b

16

a

26

b

7

a

17

b

27

d

8

a

18

a

28

a

9

b

19

c

29

b

10

b

20

b

30

a

 

Просмотр содержимого документа
«Страноведческий тест для СПО (1 курс) »

Test (1курс 2 семестр)

Variant I.

Выберите правильный вариант ответа.

  1. What age do children in Britain go to school at?

  1. 5 b) 4 c) 6

  1. Over 85 % of secondary school pupils attend … .

  1. grammar schools b) nursery schools c) comprehensive schools

  1. The USA is washed by … .

  1. one ocean b) two oceans c) three oceans

  1. The Great Lakes are situated in … .

  1. Russia b) the USA c) the UK d) China

  1. The United States of America is headed by … .

  1. the President b) a monarch c) the State Duma d) by people

  1. The Capitol is the place where … .

  1. the President lives b) the Congress meets c) the library of Congress is situated d) people can have a rest

  1. The climate of Great Britain is … the whole year round.

  1. mild b) cold c) rainy d) frosty

  1. Great Britain is a country with … cultural traditions and customs.

  1. old b) new c) modern d) international

  1. The oldest and the most famous universities of Great Britain are … universities.

  1. Manchester & Liverpool b) Oxford & Cambridge c) London & Edinburgh d)Belfast & Cambridge

  1. Hyde Park is situated in … .

  1. Newcastle b) Cambridge c) Bristol d) London

  1. St. Paul’s Cathedral was built by … .

  1. Christopher Wren b) Sir Benjamin Halt c) Rastrelly

  1. Moscow stands on the … river.

  1. Neva b) Lena c) Moskva d) Kuban

  1. The President of the USA is elected for a … term.

a) 4 year b) 5 years c) 6 years d) 8 years

  1. The prince Yuri Dolgoruky founded Moscow in … .

  1. 1140 b) 1147 c) 1250 d) 1380

  1. … is the heart of Moscow.

  1. Manezhnaya square b) Trafalgar square c) Red Square d) Victory square

  1. … stands at one end of Red Square.

  1. St. Paul’s Cathedral b) St. Basil’s Cathedral c) the Hermitage

d) St. Alexander’s Cathedral

  1. The 22nd Olympic Games were held in 1980 in … .

  1. London b) Leningrad c) Moscow d) Canberra

  1. The President of Russia is elected for a … term.

  1. 4 year b) 5 year c) 6 year d) 8 year

  1. Moscow is a port of… seas.

  1. 3 b) 4 c) 5 d) 6

  1. The UK is washed by the … ocean.

  1. Pacific b) Atlantic c) Arctic d) Indian

  1. There are … states in the USA.

  1. 50 b) 49 c) 51 d) 52

  1. Great Britain is separated from the continent by … .

  1. the Pacific ocean b) the Irish sea c) the Bristol Channel d) the English Channel

  1. The head of the UK is … .

  1. the Prime Minister b) the President c) the Queen d) the Speaker

  1. The Union Jack is … .

  1. the flag of the UK b) the flag of Scotland c) the flag of Wales

d) the flag of England

  1. A red rose is a symbol of … .

  1. England b) Scotland c) Wales d) Northern Ireland

  1. The school year in Great Britain is usually divided into … terms.

  1. 2 b) 3 c) 4 d) 5

  1. Christmas Day in Great Britain is celebrated on the 25th of … .

  1. December b) January c) February d) March

  1. The Statue of Liberty is situated on Liberty Island in … Harbour.

  1. Washington b) New York c) Los Angeles d) Olympia

  1. A new National Emblem of Russia is a … .

  1. two-headed eagle b) matryoshka c) a red star d) a red flag

  1. … is the biggest bell in Britain.

  1. the Clock b) the Clock Bell c) Big Ben

























Keys to test ( 1курс 2 семестр) Variant I

1

a

11

a

21

a

2

c

12

c

22

d

3

c

13

a

23

c

4

b

14

b

24

a

5

a

15

c

25

a

6

b

16

b

26

b

7

a

17

c

27

a

8

a

18

c

28

b

9

b

19

c

29

a

10

d

20

b

30

c





































Test (1курс 2 семестр)

VariantII.

Выберите правильный вариант ответа.

  1. The Russian Federation is the … country of the world.

  1. largest b) smallest c) longest d) coldest

  1. Russia is situated in … .

  1. Europe and Asia b) America and Australia c) the West of Europe

d) in the East of Asia

  1. The Volga is the … river in Europe.

  1. longest b) shortest c) most powerful

  1. The Yenisey and the Lena flow from …

  1. the north to the south b) the south to the north c) the east to the west

d) the west to the east

  1. Russia is very rich in … .

  1. deserts b)mineral resources c) icebergs

  1. The capital of Russia is … .

  1. St. Petersburg b) Moscow c) Kiev d) Voronezh

  1. The national flag of Russia is a tricolor with … stripes.

  1. white, blue and red b) blue, red and white c) red, white and blue

d) red, blue and white

  1. The USA is situated on the … American continent.

  1. North b) South

  1. In the south the USA have borders with … .

  1. Canada b) Mexico c) Brazil d) Italy

  1. In the north the USA have borders with … .

  1. New Zealand b) Canada c) the UK d) France

  1. The capital of the USA is … .

  1. New York b) Washington DC c) London d) Chicago

  1. The USA is a … .

  1. monarchy b) a parliamentary republic c) colony of the UK

  1. There are … political parties in the USA.

  1. 2 b) 3 c) 4 d) 5

  1. America was discovered by … .

  1. Christopher Columbus b) Amerigo de Visputchi c) James Cook

  1. The residence of the USA president is in … .

  1. the White House b) Downing Street c) Petrovsky Street

  1. The first American President was … .

  1. George Washington b) Thomas Jefferson c) Abraham Lincoln

  1. In November American people celebrate …

  1. Columbus Day b) Thanksgiving Day c) Mother’s Day d) Christmas

  1. American people celebrate Independence Day on … .

  1. the 4th of July b) the 4th of August c) the 4th of September

  1. Christmas is celebrated on the 25th of … in the USA .

  1. January b) November c) December

  1. “All Lovers Day” is celebrated on the 14th of … .

  1. January b) February c) March

  1. The UK is situated … .

  1. on the British Isles b) in Europe c) on the North American continent

  1. The UK consists of … countries.

  1. 2 b) 3 c) 4 d) 5

  1. The capital of the UK is … .

  1. London b) Liverpool c) Manchester d) Newport

  1. Great Britain is a … .

  1. constitutional monarchy b) parliamentary republic

  1. There are … main political parties in Great Britain.

  1. 2 b) 3 c) 4 d) 5

  1. London is situated on the … river.

  1. Siena b) Thames c) Moscow d) Tyne

  1. The oldest part of London is … .

  1. Westminster b) the West End c) the East End d) the City

  1. The main clock of the UK is … .

  1. Big Ben b) the clock of the Spasskaya tower c) Green Apple

  1. English people like to speak about …

  1. food b) weather c) picnics d) rains

  1. The national kind of sport in the UK is … .

  1. football b) basketball c) rugby

























Keys to test (1курс 2семестр) Variant II



1

a

11

b

21

a

2

a

12

b

22

c

3

a

13

a

23

a

4

b

14

a

24

a

5

b

15

a

25

a

6

b

16

a

26

b

7

a

17

b

27

d

8

a

18

a

28

a

9

b

19

c

29

b

10

b

20

b

30

a

































Test (1курс 2 семестр)

Variant III.

Выберите правильный вариант ответа.


1. The head of the UK is …

          a) the King   b) the Queen   c) the Prime Minister

2. The longest river in Great Britain is

          a) the Clyde   b) the Severn   c) the Trent

3. … is the biggest bell in Britain.

          a) the Clock   b) the Clock Bell   c) Big Ben

4. Which of the following is an emblem of England?

          a) Shamrock    b) Rose    c) Thistle    d) Leek

5. The Queen lives at

          a) 10, Downing Street   b) 221B, Baker Street   c) Buckingham Palace

6. What is favourite sport in the UK?

          a) football    b) baseball    c) golf

7. How many countries are there in the UK?

          a) 2    b) 3    c) 4 d) 5

8. In Trafalgar square you can find

          a) Big Ben            b) Buckingham Palace       c) Nelson’s Column

9. 10 Downing Street in London is the home of

        a) Prince Charles   b) Sherlock Holmes   c) the British Prime Minister

10. The best-known English river is

        a) theClyde    b) the Severn    c) the Avon d) the Thames

11. The heart of London is

        a) Westminster   b) the West End    c) the City d) East End

12. What park of London is the Speaker’s Corner situated in

        a) Regents Park   b) Hyde Park   c) Green Park

13. At 5 o’clock the English always have

        a) lunch    b) tea    c) dinner d) breakfast

14. The emblem of Scotland is

        a) rose    b) daffodil   c) shamrock d) thistle

15. What is the official language in Great Britain?

a) English      b) French         c) Russian       d) Chinese

16. Big Ben is ___.

a) a horse      b) an animal in the zoo   c) a clock    d) a famous name

17. Halloween and St. Valentine’s Day are __________ holidays.

a) Russian                 b) English and American          c)French

18. What is the Tower of London now?

a) a prison    b) a house    c) a fortress   d) a museum

19. The name of the Palace where the Queen lives is ___.

a) the Tower of London     b) the White House     c) the Buckingham Palace   d) the Winsor palace

20. The capital of Great Britain is ___.

a) Paris     b) Moscow     c) London    d) Cardiff

21. What can you see in Trafalgar Square?

a) Nelson statue   b) King memorial    c) Queen memorial    d) Queen Victoria memorial

22. Manchester United is a popular ___ team.

a) basketball   b) football    c) handball



23. The British Parliament is in ___.

a) the Buckingham Palace    b) the Houses of Parliament   c) Backer Street    d) Westminster Abbey

24. Great Britain consists of ___.

a) England       b) England, Scotland and Wales    c) England, Scotland, Wales and Northern Ireland

25. The symbol of England is ___.

a) a thistle        b) a daffodil         c) shamrock d) a rose

26. Trafalgar Square is in ___.

a) England        b) Wales       c) Scotland

27.  Big Ben is in ___.

a) London        b) Moscow      c) Paris    

28. St. Paul’s Cathedral was built by ___.

a) Nelson     b) Madam Tussaud’s     c) Sir Christopher Wren

29. What was Nelson famous for? We have learnt that he ___.

a) defeated the French at the Battle of Trafalgar      b) built the Tower Bridge    c) built St. Paul’s Cathedral

30. What holiday do English people celebrate on the 14th of February?

a) St. Valentine’s Day   b) Halloween   c) Christmas Day   d) New Year’s Day

30. Madam Tussaud’s is a museum of ___

a) wax figures        b) western paintings       c) ancient coins































Keys to test (1курс 2семестр) Variant III

1

B

11

C

21

A

2

B

12

B

22

B

3

C

13

B

23

B

4

B

14

D

24

C

5

C

15

A

25

C

6

A

16

C

26

D

7

C

17

B

27

A

8

C

18

D

28

C

9

C

19

C

29

A

10

D

20

C

30

A

































Test (1курс 2 семестр)

Variant IV

Выберите правильный вариант ответа.

1. What are the longest rivers of the USA?

a) Mississippi, Missouri b) Missouri, Colorado c) Mississippi, Colorado

2. How many stars are there on the flag?

a) 49 b) 51 c) 52 d)50

3. What do the thirteen stripes of the flag stand for?

a) 13 states b) 13 colonies c) 13 pilgrims

4. What is the President’s term?

a) 1 year b) 2 years c) 3 years d) 4 years

5. How many times can a president be elected according to a Constitution Amendment passed in 1951?

a) 1 b) 2 c) 3

6.What is Henry Ford famous for?

a) barbed wire b) cotton gin c) automobiles

7. Madam Tussaud’s is a museum of ___

a) wax figures        b) western paintings       c) ancient coins

8. American people celebrate Independence Day on … .

a) the 4th of July b) the 4th of August c) the 4th of September

9. Christmas is celebrated on the 25th of … in the USA .

a) January b) November c) December

10. “All Lovers Day” is celebrated on the 14th of … .

a) January b) February c) March

11. The UK is situated … .

a) on the British Isles b) in Europe c) on the North American continent

12. The Russian Federation is the … country of the world.

a) largest b) smallest c) longest d) coldest

13. Russia is situated in … .

a) Europe and Asia b) America and Australia c) the West of Europe

d) in the East of Asia

14. The Volga is the … river in Europe.

a) longest b) shortest c) most powerful

15. The Yenisey and the Lena flow from …

a) the north to the south b) the south to the north c) the east to the west

d) the west to the east

16. Russia is very rich in … .

a) deserts b)mineral resources c) icebergs

17. The capital of Russia is … .

a) St. Petersburg b) Moscow c) Kiev d) Voronezh

18. The national flag of Russia is a tricolor with … stripes.

a) white, blue and red b) blue, red and white c) red, white and blue

d) red, blue and white

19. In Trafalgar square you can find

      a) Big Ben            b) Buckingham Palace       c) Nelson’s Column

20. 10 Downing Street in London is the home of

       a) Prince Charles   b) Sherlock Holmes   c) the British Prime Minister

21. The best-known English river is

      a) the Clyde    b) the Severn    c) the Avon d) the Thames

22. The heart of London is

       a) Westminster   b) the West End    c) the City d) East End

23. The Capitol is the place where … .

a) the President lives b) the Congress meets c) the library of Congress is situated d) people can have a rest

24. The climate of Great Britain is … the whole year round.

a) mild b) cold c) rainy d) frosty

25. Great Britain is a country with … cultural traditions and customs.

a) old b) new c) modern d) international

26. The oldest and the most famous universities of Great Britain are … universities.

a) Manchester & Liverpool b) Oxford & Cambridge c) London & Edinburgh d)Belfast &Cambridge

27. Great Britain is a … .

a) constitutional monarchy b) parliamentary republic

28. There are … main political parties in Great Britain.

a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

29. London is situated on the … river.

a) Siena b) Thames c) Moscow d) Tyne

30. The oldest part of London is … .

a) Westminster b) the West End c) the East End d) the City



































Keys to test (1курс 2семестр) Variant IV



1

a

11

a

21

d

2

d

12

a

22

c

3

b

13

a

23

b

4

d

14

a

24

a

5

b

15

b

25

a

6

c

16

b

26

b

7

a

17

b

27

a

8

a

18

a

28

a

9

c

19

c

29

b

10

b

20

c

30

d























 





Test (1курс 2 семестр)

VariantV

Выберите правильный вариант ответа.

1. The climate of Great Britain is … the whole year round.

a) mild b) cold c) rainy d) frosty

2. Great Britain is a country with … cultural traditions and customs.

a) old b) new c) modern d) international

3. The oldest and the most famous universities of Great Britain are … universities.

a) Manchester & Liverpool b) Oxford & Cambridge c) London & Edinburgh d)Belfast &Cambridge

4.Great Britain is a … .

a) constitutional monarchy b) parliamentary republic

5.There are … main political parties in Great Britain.

a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

6.London is situated on the … river.

a) Siena b) Thames c) Moscow d) Tyne

7.The oldest part of London is … .

a) Westminster b) the West End c) the East End d) the City

8. The best-known English river is

        a) theClyde    b) the Severn    c) the Avon d) the Thames

9. The heart of London is

        a) Westminster   b) the West End    c) the City d) East End

10. What park of London is the Speaker’s Corner situated in

        a) Regents Park   b) Hyde Park   c) Green Park

11. At 5 o’clock the English always have

        a) lunch    b) tea    c) dinner d) breakfast

12. The emblem of Scotland is

        a) rose    b) daffodil   c) shamrock d) thistle

13. What is the official language in Great Britain?

a) English      b) French         c) Russian       d) Chinese

14. The Russian Federation is the … country of the world.

a) largest b) smallest c) longest d) coldest

15.Russia is situated in … .

a) Europe and Asia b) America and Australia c) the West of Europe

d) in the East of Asia

16. The Volga is the … river in Europe.

a)longest b) shortest c) most powerful

17.TheYenisey and the Lena flow from …

a) the north to the south b) the south to the north c) the east to the west

d) the west to the east

18. Russia is very rich in … .

a)deserts b)mineral resources c) icebergs

19. The capital of the USA is … .

a)New York b) Washington DC c) London d) Chicago

20.The USA is a … .

a) monarchy b) a parliamentary republic c) colony of the UK

21.There are … political parties in the USA.

a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

22. America was discovered by … .

a) Christopher Columbus b) Amerigo de Visputchi c) James Cook

23. The residence of the USA president is in … .

a) the White House b) Downing Street c) Petrovsky Street

24. The first American President was … .

a) George Washington b) Thomas Jefferson c) Abraham Lincoln

25. In November American people celebrate …

a) Columbus Day b) Thanksgiving Day c) Mother’s Day d) Christmas

26.What age do children in Britain go to school at?

a)5 b) 4 c) 6 d) 7

27. Over 85 % of secondary school pupils attend … .

a)grammar schools b) nursery schools c) comprehensive schools

28. St. Paul’s Cathedral was built by ___.

a) Nelson     b) Madam Tussaud’s     c) Sir Christopher Wren

29. What was Nelson famous for? We have learnt that he ___.

a) defeated the French at the Battle of Trafalgar      b) built the Tower Bridge    c) built St. Paul’s Cathedral

30. What is the official language in Great Britain?

a) English      b) French         c) Russian       d) Chinese





































Keys to test (1курс 2семестр) Variant V



1

a

11

b

21

a

2

a

12

b

22

a

3

b

13

a

23

a

4

a

14

a

24

a

5

b

15

a

25

b

6

b

16

a

26

a

7

d

17

b

27

c

8

d

18

b

28

c

9

c

19

b

29

a

10

b

20

b

30

a





























Test (1курс 2 семестр)

VariantVI

Выберите правильный вариант ответа.

1. The best-known English river is

        a) theClyde    b) the Severn    c) the Avon d) the Thames

2. The heart of London is

        a) Westminster   b) the West End    c) the City d) East End

3. What park of London is the Speaker’s Corner situated in

        a) Regents Park   b) Hyde Park   c) Green Park

4. What is the official language in Great Britain?

a) English      b) French         c) Russian       d) Chinese

5. Big Ben is ___.

a) a horse      b) an animal in the zoo   c) a clock    d) a famous name

6. Halloween and St. Valentine’s Day are __________ holidays.

a) Russian                 b) English and American          c)French

7. What is the Tower of London now?

a) a prison    b) a house    c) a fortress   d) a museum

8. The climate of Great Britain is … the whole year round.

a) mild b) cold c) rainy d) frosty

9. Great Britain is a country with … cultural traditions and customs.

a) old b) new c) modern d) international

10. The oldest and the most famous universities of Great Britain are … universities.

a) Manchester & Liverpool b) Oxford & Cambridge c) London & Edinburgh d)Belfast &Cambridge

11. The USA is washed by … .

a)one ocean b) two oceans c) three oceans

12.The Great Lakes are situated in … .

a) Russia b) the USA c) the UK d) China

13.The United States of America is headed by … .

a) thePresident b) a monarch c) the State Duma d) by people

14.The Capitol is the place where … .

a) the President lives b) the Congress meets c) the library of Congress is situated

d) people can have a rest

15. The USA is a … .

a) monarchy b) a parliamentary republic c) colony of the UK

16. There are … political parties in the USA.

a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

17.America was discovered by … .

a) Christopher Columbus b) Amerigo de Visputchi c) James Cook

18.The residence of the USA president is in … .

a) the White House b) Downing Street c) Petrovsky Street

19. The British Parliament is in ___.

a) the Buckingham Palace    b) the Houses of Parliament   c) Backer Street  

 d) Westminster Abbey

20. Great Britain consists of ___.

a) England       b) England, Scotland and Wales    c) England, Scotland, Wales and Northern Ireland

21. The symbol of England is ___.

a) a thistle        b) a daffodil         c) shamrock d) a rose


22. Trafalgar Square is in ___.

a) England        b) Wales       c) Scotland

23. Big Ben is in ___.

a) London        b) Moscow      c) Paris    

24. St. Paul’s Cathedral was built by ___.

a) Nelson     b) Madam Tussaud’s     c) Sir Christopher Wren

25.Moscow stands on the … river.

a)Neva b) Lena c) Moskva d) Kuban

26. The President of the USA is elected for a … term.

a) 4 year b) 5 years c) 6 years d) 8 years

27. The prince Yuri Dolgoruky founded Moscow in … .

a) 1140 b) 1147 c) 1250 d) 1380

28. … is the heart of Moscow.

a) Manezhnaya square b) Trafalgar square c) Red Square d) Victory square

29. The 22nd Olympic Games were held in 1980 in … .

a) London b) Leningrad c) Moscow d) Canberra

30. The President of Russia is elected for a … term.

a) 4 year b) 5 year c) 6 year d) 8 year



































Keys to test (1курс 2семестр) Variant VI



1

d

11

b

21

d

2

c

12

b

22

a

3

b

13

a

23

a

4

a

14

b

24

c

5

c

15

b

25

c

6

b

16

a

26

a

7

d

17

a

27

b

8

a

18

a

28

c

9

a

19

b

29

c

10

b

20

c

30

a






Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 10 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Страноведческий тест для СПО (1 курс)

Автор: Савченко Ольга Ивановна

Дата: 18.10.2014

Номер свидетельства: 120221

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства