kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Соединенное Королевство. Страноведческий тест.

Нажмите, чтобы узнать подробности

      Тест по страноведению

 Примечание: данный тест целесообразно провести в 5-6 классах с целью оценки качества усвоения обучающимися страноведческого материала по теме «The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland» («Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии»)

 

Choose the correct answer.

 

1.     What is the

a) Great Britain official name of the country which language we study?

b) England

c) the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

 

2.    How many countries does the United Kingdom consist of?

 a) five

 b) three

 c) four

3.      What is the capital of England?

a) Glasgow

b) London

c) Leeds

4.     What is the capital of Scotland?   

a) Manchester

b) Edinburgh
c) Stradford-on-Avon

5.     What  is the  capital   of Wales?   

a) Sydney

b) Cardiff

c) Liverpool      

6.        What   is  the  capital of Northern Ireland?

a) Edinburgh

b) Dublin

 c) Belfast

7.     What is  the symbol  of the   United Kingdom?

a) a bald eagle

   b) a white bear

c) a grey mouse

8.     How is the British national flag called?

a) the Union Jack

 b) the St. Andrew's Cross

 c) the St. Patrick's Cross

   9.    What is the floral symbol of England?

   a) a shamrock

   b) a red rose

   c) a green apple

10.         What is the floral symbol of Scotland?
a) a daffodil

 b) a sunflower

c) a thistle

11.        What are the emblems of Wales?

a) a shamrock, a clover and and hand

b) a   rose   and   the   Saint George's cross

c) a dragon, a daffodil, a leek

12.    What is the floral symbol of Northern Ireland?

a) a shamrock

 b) a red rose

 c) a thistle

13. Who is the head of the UK?

a) a Prime Minister

b) a President

c) a king/queen

14. Where does the British Prime Minister live and work?

a) at 10 Downing Street

b) in the Tower                          

c) in Buckingham Palace

15. What natural resources are the most profitable for  the British economy?

a) coal reserves

 b) oil reserves

 c) water

16. How can people cross the English Channel?

a)   through   the   Channel   Tunnel   (the Channel)

b) on foot        

    c) by boat       

17.What is the busiest airport in Great Britain?

a) Heathrow Airport

b) Gatwick Airport   

c)  Vnukovo Airport 

18.What is the highest mark in British schools?

a) A b) С с) B

19.What universities in the United Kingdom are the most famous?

      a) Oxford  University and Cambridge University

      b) London University and Harvard  University

      c) Bristol University and Cambridge University
20. Where does  Queen Elizabeth II live in London?

a)  in the Tower of London

b) in Westminster Abbey

 c) in Buckingham Palace    

21.     Where is   Nelson's Column situated?       

a) in St. James`Park

  b) in Trafalgar Square

  c) In Fleet Street 

22.  The ravens are a famous sight, of.

a)    the Tower of London

b)    London zoo

c)     Hyde Park

23.    Scottish surnames begin with.
a) O'

b) Mac or Me

 c) de

 24.   What is the Scottish national costume for men?

а) the deerstalker

b) the bearskin 

с) the kilt

25.     What lake does a famous Scottish monster Nessie live in?

a) Lough Bay

   b) Loch Lomond

    c) Loch Ness

   26.   What river flows in London)

  a) the Severn

  b) the Nile

  c) the Thames

   27.  What do English people usually drink for breakfast?

   a) white coffee

   b) apple juice

   c) tea with milk

   28.  What is traditional English money?

   a) pound

   b) krona

   c) dollar

   29) What weather is typically British?

    a) hot and sunny

    b) rainy and foggy

    c) dry and frosty

   30. What famous writer is an English one?

     a) Jack London

     b) W. Shakespeare

     c) E. Hemingway

Key: 1) c; 2) c ; 3) b; 4) b;5) b; 6) c; 7) a; 8) a; 9) b; 10) c; 11) c; 12) a; 13) c; 14) a; 15) a; 16) a; 17) a; 18) a; 19) a; 20) c; 21) b; 22) a; 23) b; 24) c; 25) c ;26) c; 27) c 28) a; 29) b 30) b

Критерии оценки: 0 ошибок (100%), 1-3 ошибки ( 97-90%)-«5»; 4-10 ошибок ( 87%-70%)-«4»; 11-15 ошибок (67-50%)-«3»; более 15 ошибок (менее 50%)-«2»

Тест разработала Миронова И. В., учитель английского языка МОУ Нагорьевская СОШ.

Просмотр содержимого документа
«Соединенное Королевство. Страноведческий тест. »

Тест по страноведению


Примечание: данный тест целесообразно провести в 5-6 классах с целью оценки качества усвоения обучающимися страноведческого материала по теме «The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland» («Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии»)


Choose the correct answer.


1. What is the official name of the country which language we study?

a) Great Britain

b) England

c) the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland


2. How many countries does the United Kingdom consist of?

a) five

b) three

c) four

3. What is the capital of England?

a) Glasgow

b) London

c) Leeds

4. What is the capital of Scotland?

a) Manchester

b) Edinburgh
c) Stradford-on-Avon

5. What is the capital of Wales?

a) Sydney

b) Cardiff

c) Liverpool

6. What is the capital of Northern Ireland?

a) Edinburgh

b) Dublin

c) Belfast

7. What is the symbol of the United Kingdom?

a) a bald eagle

b) a white bear

c) a grey mouse

8. How is the British national flag called?

a) the Union Jack

b) the St. Andrew's Cross

c) the St. Patrick's Cross

9. What is the floral symbol of England?

a) a shamrock

b) a red rose

c) a green apple

10. What is the floral symbol of Scotland?
a) a daffodil

b) a sunflower

c) a thistle

11. What are the emblems of Wales?

a) a shamrock, a clover and and hand

b) a rose and the Saint George's cross

c) a dragon, a daffodil, a leek

12. What is the floral symbol of Northern Ireland?

a) a shamrock

b) a red rose

c) a thistle

13. Who is the head of the UK?

a) a Prime Minister

b) a President

c) a king/queen

14. Where does the British Prime Minister live and work?

a) at 10 Downing Street

b) in the Tower

c) in Buckingham Palace

15. What natural resources are the most profitable for the British economy?

a) coal reserves

b) oil reserves

c) water

16. How can people cross the English Channel?

a) through the Channel Tunnel (the Channel)

b) on foot

c) by boat

17.What is the busiest airport in Great Britain?

a) Heathrow Airport

b) Gatwick Airport

c) Vnukovo Airport

18.What is the highest mark in British schools?

a) A b) С с) B

19.What universities in the United Kingdom are the most famous?

a) Oxford University and Cambridge University

b) London University and Harvard University

c) Bristol University and Cambridge University
20. Where does Queen Elizabeth II live in London?

a) in the Tower of London

b) in Westminster Abbey

c) in Buckingham Palace

21. Where is Nelson's Column situated?

a) in St. James`Park

b) in Trafalgar Square

c) In Fleet Street

22. The ravens are a famous sight, of....

a) the Tower of London

b) London zoo

c) Hyde Park

23. Scottish surnames begin with....
a) O'

b) Mac or Me

c) de

24. What is the Scottish national costume for men?

а) the deerstalker

b) the bearskin

с) the kilt

25. What lake does a famous Scottish monster Nessie live in?

a) Lough Bay

b) Loch Lomond

c) Loch Ness

26. What river flows in London)

a) the Severn

b) the Nile

c) the Thames

27. What do English people usually drink for breakfast?

a) white coffee

b) apple juice

c) tea with milk

28. What is traditional English money?

a) pound

b) krona

c) dollar

29) What weather is typically British?

a) hot and sunny

b) rainy and foggy

c) dry and frosty

30. What famous writer is an English one?

a) Jack London

b) W. Shakespeare

c) E. Hemingway







Key: 1) c; 2) c ; 3) b; 4) b;5) b; 6) c; 7) a; 8) a; 9) b; 10) c; 11) c; 12) a; 13) c; 14) a; 15) a; 16) a; 17) a; 18) a; 19) a; 20) c; 21) b; 22) a; 23) b; 24) c; 25) c ;26) c; 27) c 28) a; 29) b 30) b



Критерии оценки: 0 ошибок (100%), 1-3 ошибки ( 97-90%)-«5»; 4-10 ошибок ( 87%-70%)-«4»; 11-15 ошибок (67-50%)-«3»; более 15 ошибок (менее 50%)-«2»



Тест разработала Миронова И. В., учитель английского языка МОУ Нагорьевская СОШ.




Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 6 класс

Скачать
Соединенное Королевство. Страноведческий тест.

Автор: Миронова Ирина Владимировна

Дата: 26.03.2015

Номер свидетельства: 192019

Похожие файлы

object(ArrayObject)#863 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(100) "Страноведческий тест по английскому языку для 5 класса"
    ["seo_title"] => string(61) "stranoviedchieskii-tiest-po-anghliiskomu-iazyku-dlia-5-klassa"
    ["file_id"] => string(6) "226123"
    ["category_seo"] => string(15) "angliiskiyYazik"
    ["subcategory_seo"] => string(5) "testi"
    ["date"] => string(10) "1440078408"
  }
}
object(ArrayObject)#885 (1) {
  ["storage":"ArrayObject":private] => array(6) {
    ["title"] => string(98) "Игра "Занимательная грамматика" по английскому языку "
    ["seo_title"] => string(56) "ighra-zanimatiel-naia-ghrammatika-po-anghliiskomu-iazyku"
    ["file_id"] => string(6) "243723"
    ["category_seo"] => string(10) "vneurochka"
    ["subcategory_seo"] => string(12) "planirovanie"
    ["date"] => string(10) "1445792037"
  }
}

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства