kopilkaurokov.ru - сайт для учителей

Создайте Ваш сайт учителя Курсы ПК и ППК Видеоуроки Олимпиады Вебинары для учителей

Разработка лексико-грамматического материала по английскому языку

Нажмите, чтобы узнать подробности

Лексико-грамматический тест по английскому языку применяется в старших классах общеобразовательных школ, колледжей.

Вы уже знаете о суперспособностях современного учителя?
Тратить минимум сил на подготовку и проведение уроков.
Быстро и объективно проверять знания учащихся.
Сделать изучение нового материала максимально понятным.
Избавить себя от подбора заданий и их проверки после уроков.
Наладить дисциплину на своих уроках.
Получить возможность работать творчески.

Просмотр содержимого документа
«Разработка лексико-грамматического материала по английскому языку»

The Interregional Olympiad on polylingual

Lexical-grammar test

Variant 1

Задания с выбором одного правильного ответа

  1. Choose the correct English equivalent to the given proverb meaning:

«Everything comes on its time”

  1. Nothing venture, nothing have

  2. East or West, home is best

  3. Little strokes fell great oaks

  4. It’s never too late to learn

  5. Everything is good in its season

2) Complete the proverb: Men learn while they …

A) …live

B) …speak

C) … work

D) … sleep

E) … study

3) The synonym of the word ‘’defile” is:

A) raise

B) degrade

C) cut

D) pollute

E) entitle

4) The verb of the word “Black”

A) to blacket

B) to blackise

C) to blacken

D) to blackish

E) to blacked

5) The meaning of “stop or keep a person from doing something”

A) survey

B) improve

C) measure

D) concentrate

E) prevent

6) Find the equivalent to “to turn or spin around a central point”:

A) revolve

B) remove

C) preserve

D) circle

E) improvise

7) A large area of land with few plants and little water and where the weather is always dry.

A) lonely

B) Dessert

C) desert

D) wilderness

E) waste

8) The correct use of article.

Hope is …good breakfast, but …bad supper.

  1. a/ the

  2. the/ the

  3. a /an

  4. - / the

  5. a/a

9) Correct use of the articles

It is ___ nice morning. Let’s go for ___walk.

  1. -,a

  2. a, a

  3. a,-

  4. a, the

  5. the, a

10) Find an adverb of time:

A) badly

B) always

C) abroad

D) for long time

E) a bit

11) Adjectives of material :

A) awful

B) green

C) steel

D) splendid

E) bath

12) Present Perfect Passive form:

A) will be told

B) has been told

C) were done

D) had been done

E) are told

13) The correct answer:

His illness got worse and worse. In the end he…go to hospital for an operation.

  1. ought to have

  2. must

  3. will have to

  4. had to

  5. need

14) Complete the sentence : I hope …you this weekend.

A) will see

B) saw

C) to saw

D) to see

E) to seeing

15) Define the underlined word: My elder sister enjoys travelling.

A) Gerund

B) Participle

C) Modal verb

D) Adverb

E) Infinitive

16) Choose the right sentences:

A) November is the eighth month of the year

B) December is the eighth month of the year

C) August is the ninth month of the year

D) August is the seventh month of the year

E) August is the eighth month of the year

17) Choose the correct preposition:

The farmer was pleased ____ the gift.

  1. Of

  2. On

  3. In

  4. About

  5. With

18) Complete the sentences: _______she can’t drive, she has bought a car.

A) while

B) even though

C) as

D) when

E) whither

19) Complex Object.

A) He heard he open the door

B) He heard me open the door

C) He heard we open the door

D) He heard they open the door

E) He heard our open the door.

20) Sentences with Perfect Infinitive

A) We hope to finished the job soon

B) I noticed that he seemed to be smoking a lot

C) You should written the composition

D) I’m glad to have seen her

E) I want to see a manager




The Interregional Olympiad on polylingual


Lexical-grammar test


Variant 2

Задания с выбором одного правильного ответа


1) Underlined word is: Here is some advice for those preparing to go on holiday.

A) Negative pronoun

B) Adverb

C) An Adjective

D) Preposition

E) Pronoun

2) Incorrect written number

A) fifth

B) five

C) fifty

D) fifteen

E) fiveteenth

3) Find the adjective which is formed from a noun:

A) Decision

B) Painless

C) Different

D) Smoker

E) Treatment

4) An appropriate preposition: Where do you usually get…?

A) on

B) away

C) over

D) off

E) together

5) Change into indirect speech: “What’s the time”? She asked.

A) She asked what time.

B) She asked what time it was.

C) She asked what was the time.

D) She asked what is it.

E) She asked what’s the time.

6) Fill in a suitable form of the verb: She … they would finish the work soon.

A) promising

B) Promised

C) should promise

D) Promise

E) Promises

7) Appropriate answer: Our teacher wishes he ___ another profession.

A) had chosen

B) chose

C) has chosen

D) will choose

E) would choose

8) Second conditional form:

A) present perfect, would +infinitive

B) present simple, future simple

C) present simple, would +infinitive

D) past simple, would +infinitive

E) past simple, future simple

9) Choose the unreal conditional sentences :

A) If I save money, I’ll buy a car.

B) If I find time, I’ll help you.

C) I’ll ring the bell, if I had it.

D) If I had a bell, I’d ring it in the morning.

E) If I found time, I’ll help you.

10) Choose a sentence with Participle II:

A) Mary is knitting at the moment

B) She had looks through the fashion magazine

C) I realize that my clothes are out of date

D) She remembered a forgotten song

E) He left the room without saying a word

11) The synonym of the word ‘’Remain” is:

A) Leave.

B) Become.

C) Repeat.

D) Stay.

E) Go away.

12) Appropriate answer: “A red dragon is the symbol of …”

A) Scotland.

B) Northern Ireland.

C) Wales.

D) Southern Ireland.

E) England.

13) The antonym of the word ‘’Truth” is:

A) Dream

B) Mark

C) Power

D) Shock

E) Lie

14) Choose the correct translation into Russian: Во дворе много деревьев.

A) There are many trees in the yard.

B) There were no trees in the yard.

C) There many trees in the yard.

D) There are no trees in the yard.

E) Many trees were in the yard.

15) Choose the right verb: President … elected for four years.

A) is B) are C) am D) will be E) has

16) Find the right question:

  1. He always comes in time, doesn’t he?

  2. He always comes in time, does he?

  3. He always comes in time, is he?

  4. He always comes in time doesn’t she?

  5. He always comes in time, comes he?

17) Choose the correct expression.

A) an pear
B) some cereal
C) an apples
D) a water

E) a bread

18) Fill in a suitable form of the adjective: Which is ___ country in the UK?

A) Industrial
B) the most industrial
C) more industrial
D) most industrial
E) industrial

19) Appropriate answer: We ... fond ... reading fairy-tales when we were children.
A) are / at;
B) are / of;
C) were / with;
D) was / by;
E) were / of.

20) Fill the necessary phraseological unit: Like a … to water.

A)      duck

B)      fish

C)       goose

D)      swan

E)      carp
















Keys:

Lexical-grammar test. Variant 1

  1. E

  2. A

  3. D

  4. C

  5. E

  6. A

  7. C

  8. E

  9. B

  10. D

  11. C

  12. B

  13. D

  14. D

  15. A

  16. E

  17. E

  18. B

  19. B

  20. D


Keys:

Lexical-grammar test. Variant 2


  1. E

  2. E

  3. B

  4. A

  5. B

  6. B

  7. B

  8. D

  9. D

  10. D

  11. D

  12. C

  13. E

  14. A

  15. A

  16. А

  17. B

  18. B

  19. E

  20. B
































Получите в подарок сайт учителя

Предмет: Английский язык

Категория: Тесты

Целевая аудитория: 10 класс.
Урок соответствует ФГОС

Скачать
Разработка лексико-грамматического материала по английскому языку

Автор: Дацко Елена Александровна

Дата: 13.03.2020

Номер свидетельства: 542693

Получите в подарок сайт учителя

Видеоуроки для учителей

Курсы для учителей

ПОЛУЧИТЕ СВИДЕТЕЛЬСТВО МГНОВЕННО

Добавить свою работу

* Свидетельство о публикации выдается БЕСПЛАТНО, СРАЗУ же после добавления Вами Вашей работы на сайт

Удобный поиск материалов для учителей

Ваш личный кабинет
Проверка свидетельства